Gelderland kijkt vooruit, klein verzet en groot geluk!

De wereld is in beweging. Complexe uitdagingen die vragen om slimme oplossingen en sterke verbanden maar ook om ‘gewoon doen’. Samen aan de slag, vanuit de basis, met en van elkaar leren. In de maand juni worden in onze provincie twee interessante congressen georganiseerd, waarbij deze uitgangspunten centraal staan. <--break->

Dag van Gelderland: ‘Gelderland kijkt vooruit’
Woensdag 06 juni van 13:00 uur tot 21:00 uur, Akoesticum Ede

Op 6 juni 2018 organiseert de Provincie Gelderland de jaarlijkse Dag van Gelderland. Op deze dag gaan bewoners, het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid met elkaar in gesprek over drie centrale thema’s: ‘Groen in Gelderland’, ‘Werken in Gelderland’ en ‘Netwerk van Gelderland’. Hoe laten we de Gelderse economie groeien zonder het milieu en ons prachtige landschap aan te tasten? Hoe houden we Gelderland bereikbaar als de wegen steeds voller worden? Hoe zorgen we ervoor dat we een provincie blijven waar alle Gelderlanders zich thuis voelen?

De dag staat in het teken van uitwisseling en inspiratie. Vernieuwende, spannende en originele ideeën en beproefde resultaten, op het gebied van duurzaamheid, werken en netwerken worden gedeeld en besproken. De Provincie Gelderland nodigt u uit om mee te praten, mee te denken en mee te ontdekken! Voor verdere informatie over het dagprogramma (inclusief excursie) en aanmelding klik hier.

Zomercongres 2018: ‘klein verzet, groot geluk’
Woensdag 20 juni van 13:00 tot 18:00, Zwitsalfabriek Apeldoorn

Op 20 juni organiseert Spectrum het Zomercongres 2018. Deze dag staat in het teken van samen doen met trail and error als leermethode. Mensen, ideeën en informatie komen steeds makkelijker samen. Dit congres is bedoeld als platform voor initiatienemers, professionals en overheid: om te prikkelen, om te netwerken, om nieuwe ideeën en kansen uit te wisselen. Centraal staat verbinden en anders denken. Er worden diverse workshops georganiseerd, er is een Waarmaakmarkt waar initiatiefnemers en organisaties voorbeelden geven uit de praktijk, en er is de mogelijkheid tot speeddaten met fondsen, subsidieverstrekkers en organisaties, waaronder het VSB Fonds, Stichting DOEN, de provincie Gelderland en de Leefbaarheidsalliantie. Bent u initiatiefnemer, bewoner of professional kom naar deze inspirerende dag!

Wilt u zich opgeven voor een speeddate? Klik dan hier voor verdere informatie of geeft u zich alvast op per mail. Wilt u zich opgeven als initiatiefnemer of organisatie voor de Waarmaakmarkt? Klik dan hier voor de contactgegevens.

Wilt u meer lezen over het Zomercongres of wilt u zich aanmelden voor de dag klik hier. Het volledige programma volgt binnenkort.

 

Locatie

Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners