Cursus Sociale Hygiëne ook in het najaar

“Toen er laatst een BOA bij ons Dorpshuis was, wist ik precies waar hij het over had, dat had ik geleerd op jullie cursus Sociale Hygiëne!”

Als er in het Dorpshuis alcohol geschonken wordt, moeten twee mensen een Verklaring Sociale Hygiëne hebben. DKK biedt de cursus SH met flinke ledenkorting aan, en wel op donderdag 4 en 18 oktober en 1 november in Harfsen.

De kosten voor leden bedragen € 100,- per persoon, dit is inclusief lesboek en examen.

Aanmelden

Waarom deze cursus volgen?

Besturen van dorpshuizen, multifunctionele centra en kantines in zijn algemeenheid, waar alcoholhoudende dranken worden verkocht, moeten er voor zorgen dat er twee zogenaamde ‘leidinggevenden’ zijn met de Verklaring Sociale Hygiëne (SVH-diploma). Een leidinggevende moet minimaal 21 jaar oud en van onbesproken gedrag zijn. Deze personen dienen op de Drank & Horecavergunning vermeld te staan. De leidinggevende is mede verantwoordelijk voor naleving van de regels met betrekking tot de Drank en Horecawet. Om in het bezit te komen van de Verklaring Sociale Hygiëne moeten zij een examen afleggen. Dit leidt naar het diploma Sociale Hygiëne.


Cursusopzet

De cursus Sociale Hygiëne bestaat uit 3 cursusavonden van 19.30-22.00 uur en wordt op de derde avond afgesloten met een examen op de cursuslocatie. In de cursus wordt aandacht besteed aan de diverse wetgeving rondom alcohol(verkoop) en komen risicofactoren als alcohol, gokken en drugs aan bod. Naast de beleidsmatige kant van sociale hygiëne wordt tevens ingezoomd op gespreksmodellen, welke meer gaan over effectief reageren op voorkomende situaties. Leidend hierin is het leerboek. De docent vat relevante informatie samen en bereidt voor op het examen, dat afgenomen wordt door de SVH, Stichting Vakonderwijs Horeca. De cursus wordt gegeven door een erkende docent, die gespecialiseerd is in dorpsaccommodaties en sportkantines.

Bij deze cursus moet u rekening houden met enkele uren zelfstudie.

Locatie

Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners