PR en Communicatie

Training Marketing voor Dorpshuizen

Theorie, praktijk en kennisdelen dat zijn de onderdelen van de Training Marketing voor Dorpshuizen. Afgelopen voorjaar hebben weer elf leden deelgenomen aan de editie van 2017. Dorpshuizen uit Ooij, Westendorp, Rietmolen, Beemte, Barchem, Harfsen, Almen, Heerde, Laren, Nijbroek en Vaassen kwamen drie avonden bij elkaar om te leren en ervaringen uit te wisselen.

Hier is Zomer in Gelderland!

Omroep Gelderland reist van 7 tot en met 25 augustus de provincie door, op zoek naar de mooiste plaats van Gelderland. Deelnemende dorpen moeten opdrachten uitvoeren, het plein feestelijk aankleden en zoveel mogelijk publiek verzamelen voor de show. Benieuwd of jouw (buur)dorp ook mee doet? Kijk dan op de kaart voor het overzicht van deelnemende dorpen!

Ontbijtexcursies naar vier inspirerende initiatieven!

Ga mee op ontbijtexcursie naar een viertal initiatieven in Gelderland die interessant zijn om met eigen ogen te zien en te ervaren. U kunt de initiatiefnemers, partners en deelnemers ontmoeten, de locatie(s) en/of de buurt zien, sfeer proeven en de geuren ruiken. Nog op de planning staan 5 april Buurtmarkt in Breedeweg en 12 april De Blauwe Wijkeconomie in Arnhem

Schrijf de toekomst van het dorp in een Dorpsontwikkelingsplan!

Niemand kan de toekomst voorspellen, maar een mooie toekomst begint met mooie dromen! Niet van een enkeling, niet van de gemeente, maar van het hele dorp! De dromen zijn de basis voor een Dorpsontwikkelingsplan (DOP). Vrijwillige procesbegeleiders van de DKK begeleiden dorpsplanprocessen om alle inwoners mee te krijgen in het proces van dromen naar denken naar doen! Aan de beproefde methodiek is sinds kort Letz Buzz toegevoegd. Een nieuw onderdeel om nog meer mensen te bereiken en meer inzicht, begrip en context te verzamelen voor het DOP. Harfsen, ’t Harde, Duiven-West en Barchem probeerden deze aanpak uit en de ervaringen waren zo goed dat we het nu standaard aanbieden.

Lees meer over de ervaringen van procesbegeleider Joop Spijkers met LetzBuzz

Hoe je honderden inwoners bereikt bij het maken van een Dorpsplan

Dorpsplan nieuwe stijl: de dorpswerkgroep komt naar je toe!

Samen met Keppel Media heeft DKK Gelderland een pilotproject ontwikkeld om een het dorpsplanproces te verrijken met een nieuw onderdeel: Dorpsplan plus LetzBuzz. Vier dorpen doen mee aan de proef: Harfsen (gem. Lochem), ’t Harde (gem. Elburg), Duiven-West (gem. Duiven) en Barchem (gem. Lochem). Kort gezegd is LetzBuzz een omgebouwde camper waarmee de leden van de dorpswerkgroep ‘op tournee’ gaan door het dorp. Verdeeld over zes dagen en verspreid over verschillende locaties wordt plaatsgenoten gevraagd naar hun mening over het leefgenot. In Harfsen en ‘t Harde is de campertour achter de rug en respectievelijk 280 en 330 inwoners hebben hier de vragen beantwoord!

Pagina's

 

 

Kracht en initiatief van bewoners