Zorg

Handig boekje voor Zorgzame Dorpen

Alsjeblieft! Ben jij iemand die een zorginitiatief wil beginnen in eigen dorp of buurt? Of organiseer je dit al en wil je graag meer informatie en inspiratie? Dan is dit een handig boekje voor jou. Beschouw het als handreiking, inspirator en tipgever. Volg verder vooral je eigen(wijze) weg...

Klik hier of op de afbeelding hieronder om het boekje te downloaden.

Kijkje in de keuken bij de Zorgcorporatie Mariënvelde

Is de zorgcorporatie iets voor uw dorp / gemeente? Wat zijn kansen en knelpunten in de ontwikkeling en uitvoering? 

Slecht een indicatie van de vragen die aan bod komen tijdens het kijkje in de keuken op 13 oktober a.s. georganiseerd door het Kennisnetwerk Leefbaarheid Gelderland. Inloop vanaf 19:30, aanvang om 20:00 in de BMV Mariënvelde (BMV staat voor Brede Maatschappelijke Voorziening). Het belooft een inspirerende avond te worden.

Meer informatie vindt u in de bijlage.

Aanmelden kan via deze link.

In Kerk-Avezaath sta je er niet alleen voor!

Steeds meer burgers, ook in Kerk-Avezaath, zijn afhankelijk van hulp, waarbij het eigen netwerk –mantelzorg – een belangrijke rol vervult. Steeds vaker woont naaste familie niet in de buurt en is het aantal lokale bekenden door de tijd heen beperkter geworden. Het gevaar dreigt dat het netwerk te klein of te ver weg is. Daar hebben bewoners in Kerk-Avezaath wat op bedacht!

Kookboek voor dorpen en dorpshuizen

Op 15 februari 2016 werd tijdens de Themabijeenkomst Leefbaarheid het Kookboek voor dorpen en dorpshuizen overhandigd aan gedeputeerde Bea Schouten.

In het kookboek staan zes 'recepten' voor dorpen en dorpshuizen, inclusief ingrediënten en variatietips! Deze recepten zijn geschreven naar aanleiding van de excursies die het Kennisnetwerk Leefbaarheid en Gemeenschapsvoorzieningen in 2015 organiseerde, genoemd 'Kijkje in de keuken'.

Samenwerken aan zorg en welzijn

Werksesie Inspiratiedag 2014 door HAN Krachtige Kernen

 

In de workshop 'Samenwerken aan zorg en welzijn' droomden de ruim 20 deelnemers van 1 januari 2016. Wat hebben de decentralisaties van Wmo, Jeugd en Participatie teweeg gebracht? Wat kun je zelf doen als dorpsbelangenorganisatie of nieuw burgerinitiatief samen met professionele zorg- en welzijnsorganisaties en de gemeente?

Werkplaats WMO: Zorg en ondersteuning in het dorp

4-delige werkplaats over Dorpse oplossingen voor zorg en ondersteuning

Documenten en achtergrondinformatie van de bijeenkomst op 12 oktober 2015

 

 

Kracht en initiatief van bewoners