Dorpsraad D’n Drôad in Deest opgericht

Alle artikelen
donderdag 21 november 2019

Zes bewoners hebben onlangs in Deest een Dorpsraad opgericht. Samen vormen zij het bestuur van D’n Drôad.
Zie ook het artikel Dorpsraad D’n Drôad in Deest is een feit.

Bewonersavond

Op donderdag 3 oktober was de eerste bijeenkomst voor bewoners over de Dorpsraad voor Deest. De avond werd gepresenteerd door Bart van Gelder en begon met een informatief deel met wethouder Van Elk van gemeente Druten, de heer Van Tilborg van Leefbaarheidsgroep Bergharen en DKK.

Het tweede deel van de avond was interactief, waarbij de aanwezigen ideeën konden inbrengen met betrekking tot vijf thema's, die allemaal met leefbaarheid te maken hebben en voortgekomen zijn uit de Leefbaarheidswerkgroep van Woonwaarts.

Werkgroepen

Aan het eind van de avond is een oproep gedaan voor een werkgroep die zich gaat bezighouden met de herinrichting van het Trefpuntplein en een veilige schoolzone. Ook gaat een andere groep meedenken over het openbaar groen in Deest, samen met gemeente Druten. Al met al bleek er ruim voldoende draagvlak voor een dorpsraad.

Prijsvraag

Tijdens de evaluatie van de avond enkele weken later is formeel de dorpsraad opgericht en een bestuur geïnstalleerd. Voor de naam was een prijsvraag uitgeschreven, wat een pakkende en representatieve naam opgeleverd heeft.

deest 2.PNG

Login

E-mailadres
Wachtwoord

Aanmelden nieuwsbrief

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel(s) (optioneel)
Achternaam
E-mailadres