Graag stellen we onze nieuwe collega Flip Hatzman aan je voor!

Alle artikelen
donderdag 16 juli 2020

Wie is Flip Hatzman in een notendop?

Ik ben een man 62 jaar oud, geboren in Stadkanaal en opgegroeid in Groningen. Op mijn 17e ben ik voor mijn opleiding naar Zwolle verhuisd en daarna heb ik in Epe en Zutphen gewoond. Sinds 1996 woon ik in het mooie Warnsveld bij Zutphen. Ik ben dus steeds verder naar het zuiden van Nederland afgezakt. In Warnsveld heb ik samengewoond met vrouw en drie kinderen. De kinderen zijn al lang en breed de deur uit en mijn vrouw is overleden. Nu woon ik dus alleen.

Ik heb opleidingen gevolgd aan de MBO Sociaal Cultureel Werk in Zwolle en de HBO Sociale Academie Opbouwwerk in Den Haag. Daarna heb ik nog een tijd Politicologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam maar omdat ik daarnaast al moest werken om een gezin te onderhouden ben ik gestopt. Ik ben mijn naast mijn werk en studie ook altijd politiek en bestuurlijk actief geweest. Onder andere bestuurslid van de plaatselijke afdeling van de vakbond en van de PvdA.

Vanaf wanneer kom je bij de DKK werken?

Ik ga op 1 september aanstaande beginnen. En ik heb er heel veel zin in. Vooral de betrokkenheid van iedereen die ik al ontmoet heb viel mij op en spreekt mij erg aan.

Waarom heb je voor DKK gekozen?

Ik heb voor DKK gekozen omdat het een organisatie is die inwoners in dorpen en buurten steunt. Ik ben altijd onder de indruk van de rol die dorpshuizen en Kulturhusen en het verenigingsleven in het algemeen, in het leven van mensen speelt.

Mensen ontmoeten elkaar daar maar vinden er ook gelijkgestemden om gezamenlijke doelen te bereiken. De maatschappelijke ontwikkelingen zoals vergrijzing en ontgroening maar ook langer zelfstandig thuiswonen voor ouderen zijn zaken die vooral op het platteland gaan spelen. Omdat daar vaak ook afnemende voorzieningen bij komen wordt het lastiger om daar te wonen.

Wat is jouw specialisatie?

Mijn specialisatie of mijn specialiteit is mensen helpen zich te organiseren. Het spreekt mij erg aan om met groepen mensen te werken aan gezamenlijke doelen. En het maakt mij eigenlijk niet eens zo veel uit waar het over gaat. Het kan van alles zijn: iets in de woonomgeving maar het mogen ook sociale doelen zijn.

Wat is jouw achtergrond, qua werkervaring?

Omdat ik niet meer een broekie ben heb ik al veel verschillende dingen gedaan: in het welzijnswerk:
Ik heb gewerkt in het buurt- en clubhuiswerk, met jongeren in een jongerencentrum, ik heb besturen van buurtverenigingen en jongerencentra begeleid, stichtingen en verenigingen opgericht.

Ik ben bijna twee periodes wethouder geweest in Warnsveld tot aan de herindeling. En na de samenvoeging van Warnsveld en Zutphen nog negen jaar raadslid in de nieuwe gemeente Zutphen.

Daarna ben ik vier jaar een eigen advies- en projectbureau gehad totdat ik in 2012 in dienst kwam als beleidsambtenaar bij de gemeente Berg en Dal. Hier werk ik nu nog steeds.

Heb je ervaring met Leefbaarheid?

Ja, ik heb mijn hele leven te maken gehad met Leefbaarheid. Tijdens mijn opleiding kwam ik aanraking met een groep inwoners die te maken kregen met stadsrenovatie. De gemeente had een plan gemaakt om een weg dwars door hun wijk aan te leggen. Ze wilden zo een nieuwbouwwijk verbinden met het centrum. Tegenwoordig zou dit ondenkbaar zijn maar in die tijd was dat niet heel vreemd. De ervaringen die ik hiermee opdeed vond ik zo belangrijk dat ik de overstap heb gemaakt naar het opbouwwerk en vanaf die tijd heeft leefbaarheid een heel grote rol gespeeld in al mijn werk maar ook daarbuiten.

Ook als wethouder en als ambtenaar heb ik met leefbaarheid te maken gehad. Het verschil is alleen de rol die ik had. In het ene geval als ondersteuner van bewonersgroepen, in het andere geval als bestuurder of voorbereider/uitvoerder van gemeentebeleid. Ik denk dat het een voordeel is dat ik dus alle kanten ken en mij kan verplaatsen in het standpunt van de andere partij.

Wat ga je doen bij DKK?

Ik ben de opvolger van Peter van Heek en word coördinator en senior-consulent. Wat ik precies ga doen weet ik natuurlijk nog niet maar dat zal ik in een later artikel graag nog een keer vertellen. Ik weet wel dat het veel zal gaan over samenwerking zoeken en onderhouden met allerlei groepen en contacten van DKK.

Waarom pas jij bij DKK?

Ik pas bij de DKK omdat ik mij altijd al druk maak om de dingen waar DKK voor staat. Leefbaarheid, maatschappelijke ontwikkelingen, verenigingsleven, vrijwilligers, mensen die zich organiseren om iets te bereiken of om iets te verbeteren! Daar word ik warm van!

Wat doe je graag als je vrij bent?

Ik moet oppassen dat ik de balans tussen werk en vrije tijd in evenwicht hou. Maar ik hou van wandelen, doe aan sportduiken, vind het heerlijk om naar musea te gaan en ik moet voor mijn gezondheid ook nog wat aan sport doen.

Welkom.jpg

Login

E-mailadres
Wachtwoord

Aanmelden nieuwsbrief

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel(s) (optioneel)
Achternaam
E-mailadres