Heteren door goede samenwerking benoemd tot Transition Town Heteren

Alle artikelen
vrijdag 10 januari 2020

Heteren is een actieve dorpsgemeenschap in Gelderland. Om de leefbaarheid te verbeteren zijn veel kundige dorpsgenoten gedreven om het gebrek aan of de terugloop van voorzieningen te veranderen. Samen zorgen ze voor een plezierige woon- en leefomgeving.

Samen met inwoners en lokale organisaties is er in 2014 een dorpsvisie met een ontwikkelingsplan ontwikkeld. Sindsdien valt het dorp Heteren regelmatig in de prijzen. Zoals o.a. Finalist Dorpsvernieuwingsprijs (2015), Finalist Maak Gelderland Mooier (2018) en Winnaar europese prijs: UEPG Sustainable Development Award in de categorie ‘Local Community Partnership’.

Europose prijs in the pocket!

Heteren heeft de 1e prijs gewonnen. De ‘UEPG Sustainable Development Award’ in de categorie ‘Local Community Partnership’!

Gefeliciteerd!!!

De concurrentie was groot

53 inzendingen uit 13 landen dongen mee naar één van de vijf awards. De vreugde was groot toen de 1e prijs naar een samenwerking in Heteren ging.
De firma Dekker nam ook namens het dorp Heteren de prijs voor duurzame ontwikkeling in Brussel in ontvangst. Europese erkenning ook voor het dorp Heteren in het project Randwijkse Waarden is heel bijzonder te noemen. De rode draad in de juryrapporten was, dat Heteren telkens het positieve verschil maakt in de samenwerking tussen inwoners, lokale organisaties en met de gemeente.
Heteren mag zich nu ‘Transtion Town Heteren’ noemen.

Wat ging eraan vooraf

In de afgelopen vijf jaar zijn veel sociale projecten gerealiseerd en bevinden veel projecten in de openbare ruimte zich in de eindfase. Sociaal gezien hebben ze al een transitie ondergaan, maar economische en fysiek gezien staat Heteren aan de vooravond van de grootste transitie van het dorp in de afgelopen decennia.
Meer informatie over de dorpsvisie en onderliggende projecten zie: dorpsraadheteren.nl

Transitions Towns

Als de voorzieningen in dorpen slinken en de lokale economie krimpt, zijn het de bewoners en lokale organisaties van Transition Towns, die laten zien op welke wijze we in de toekomst moeten leven. In december ontving de dorpsraad door onder andere het vlaggenschipproject 'Hart van Heteren'' de bevestiging dat Heteren officieel is toegelaten tot de groep erkende 'Transition Towns' van Nederland. Nederland heeft ongeveer 10.000 dorpen en wijken, waarvan er nu zeventig Hiervan de titel TT voor haar dorpsnaam mogen voeren. Heteren is één van die bijzondere Transitie Towns die volop in beweging zijn.

De erkenning 'TT Heteren' is voor het dorp Heteren met recht het ultieme bewijs dat Heteren steeds meer in beweging komt door goede samenwerking.
Transition Town Heteren.png

Login

E-mailadres
Wachtwoord

Aanmelden nieuwsbrief

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel(s) (optioneel)
Achternaam
E-mailadres