Kent u de Vraagbaak voor bestuur en beheer van dorps- en buurthuizen?

Alle artikelen
dinsdag 9 juli 2019

Vraagbaak

De Vraagbaak in de website dorpshuizen.nl is er speciaal voor besturen en medewerkers van dorps- en buurthuizen (en natuurlijk bedoelen we dan ook gemeenschapshuizen, Kulturhusen en andere multifunctionele accommodaties).

Onderwerpen

De Vraagbaak bevat meer dan 190 artikelen. Denk aan onderwerpen als wet- en regelgeving, verzekeringen en andere serieuze zaken die met veiligheid en aansprakelijkheid te maken hebben. Maar er zijn ook meer algemene artikelen die u op ideeën kunnen brengen, bijvoorbeeld over de bestuurlijke organisatie, financiën en PR & activiteiten. En er zijn ongeveer 115 praktische bijlagen, zoals modellen van arbeids-, verhuur- en pachtovereenkomsten, een vrijwilligerswijzer, draaiboeken voor evenementen en ver- en nieuwbouw. En ga zo nog maar even door.

De Vraagbaak wordt actueel gehouden door de adviseurs van de acht provincies waar een provinciaal steunpunt is. Heeft u na het lezen van een artikel nog vragen? Dan kunt u bij hen terecht.

Vernieuwd

De Vraagbaak bestaat al ruim vijftien jaar. Dat was reden om de leesbaarheid en de vindbaarheid van de informatie eens onder de loep te nemen. We hebben vervolgens 75 artikelen en bijlagen aangepast, herschreven, vernieuwd, ingekort, samengevoegd of verwijderd. Bijna 50 artikelen hebben een beter passende titel gekregen. Daarnaast is het menu door minder titels overzichtelijker geworden. Nieuw is dat we in de aangepaste artikelen nu ook buurthuizen als doelgroep aanspreken.

Wanneer zien we u als bezoeker van de Vraagbaak?

Login

E-mailadres
Wachtwoord

Aanmelden nieuwsbrief

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel(s) (optioneel)
Achternaam
E-mailadres