Kleine Kernen Spel - voor Dorpsraden

Alle artikelen
donderdag 14 maart 2019

Denk jij binnen je bewonersorganisatie (dorpsraad, dorpsplatform etc) wel eens na over de rol die je hebt binnen het dorp, de buurt of de wijk? Zoek je daarbij naar manieren om dit op een luchtige manier met je collega-bestuursleden te bespreken? Waar staan we nu en vooral ook: waar willen we in de toekomst staan? Dan is het gloednieuwe Kleine Kernen Spel een interessante mogelijkheid.

Dorpsbelangenorganisatie

Het spel duurt ongeveer anderhalf uur. Je speelt het spel met je eigen Dorpsbelangenorganisatie, op jullie eigen locatie. Daarbij denk je na over de rol die jullie zouden vervullen in concrete situaties in de praktijk. Wat zouden jullie als Dorpsraad bijvoorbeeld doen met verkeersoverlast of een tekort aan betaalbare woningen? Het spel stimuleert om op jullie eigen aanpak, en daarmee rolopvatting, te reflecteren. En, laten we eerlijk zijn, het is ook gewoon heel erg leuk.

Universiteit van Utrecht

Het spel is ontwikkeld door de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen en de Universiteit van Utrecht. Aanleiding voor de ontwikkeling van dit spel is het onderzoek naar de functies van bewoners overlegorganisaties (BOO’s) in een veranderende samenleving. Op onze thema-avond BOO’s onmisbaar! eind 2018 in Ellecom heeft professor Tine de Moor dit onderzoek toegelicht.

Als DKK vinden we het belangrijk dat het spel goed begeleid wordt. Indien je het spel aanvraagt maken we een afspraak wanneer een van onze begeleiders met het spel naar jullie toekomt.

Heb je belangstelling of wil je meer weten? Stuur dan een mail naar info@dkkgelderland.nl.

Login

E-mailadres
Wachtwoord

Aanmelden nieuwsbrief

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel(s) (optioneel)
Achternaam
E-mailadres