Leefsamen Achterhoek is tweede geworden van Europa

Alle artikelen
vrijdag 22 november 2019

Tweede plek bij de ‘European Fire Safety Award 2019’

Het project ‘Leefsamen Achterhoek’ is tweede geworden bij de ‘European Fire Safety Award 2019’ bereikt. Dit is op 18 november j.l. bekendgemaakt in het Europees Parlement in Brussel. De jury waardeert het Achterhoekse initiatief omdat het de samenhang in de maatschappij stimuleert.

De European Fire Safety Award is een internationale wedstrijd. Burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst en projectleider Jimmy Korswagen van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland gaven een presentatie over ‘Leefsamen Achterhoek’. De uitreiking was tijdens de European Fire Safety Week. leefsamen11.jpg

Jury

De jury waardeert het Achterhoekse initiatief omdat het de samenhang in de maatschappij stimuleert.

Het is de eerste keer dat de European Fire Safety Award werd uitgereikt. Doel is om projecten die gericht zijn op brandveiligheid onder de aandacht te brengen. Winnaar werd het Deense initiatief Firefighters Plus.

Leefsamen Achterhoek

‘Leefsamen Achterhoek’ is een project om het langer veilig thuis te kunnen wonen en de samenredzaamheid te versterken. Het is een nieuwe variant op het naoberschap waarmee de formele zorg deels ontlast wordt. In de Achterhoek zijn dit jaar meer dan duizend huizen uitgerust met ‘slimme sensoren’. Deze alarmeren het sociale netwerk van de bewoner bij een noodgeval, zoals bij bijvoorbeeld een brand. Hierdoor is het mogelijk om langer thuis te blijven wonen.

Winnaar Gouden Rookmelder Award 2019

Het project Leefsamen Achterhoek is begin dit jaar al bekroond met de Gouden Rookmelder Award 2019, een prijs van Brandweer Nederland, de brandwondenstichting, het ministerie van BZK en andere veiligheidspartners.

Samenwerking

De 8 Achterhoekse gemeenten en Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland werken in het project ‘Leefsamen Achterhoek’ samen met de Vereniging DKK Gelderland, Akkedeer, Stage.nu en Kruiswerk Achterhoek en Liemers.

leefsamen12.jpg

Login

E-mailadres
Wachtwoord

Aanmelden nieuwsbrief

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel(s) (optioneel)
Achternaam
E-mailadres