Nieuw! De Oudertelefoon: de Kindertelefoon voor ouders

Alle artikelen
donderdag 25 juni 2020

Het aantal telefoontjes naar de Kindertelefoon is sinds de Corona-maatregelen enorm gestegen. Voor veel kinderen is helaas thuis geen veilige plek. Om gezinnen te ondersteunen en te voorkomen dat stress, zorgen en trauma van ouders doorsijpelen naar kinderen is daarom deze gratis en anonieme telefoon- en chatdienst voor opvoeders opgezet.

Oudertelefoon

Alle ouders en opvoeders van Nederland kunnen bij De Oudertelefoon terecht met vragen, zorgen, problemen of om even stoom af te blazen bij een luisterend oor. Met deze voorziening kan het taboe op hulp vragen of lastige gevoelens en gedachtes onder ouders doorbroken worden. En zo is een laagdrempelige plek gecreëerd waar iedereen zich welkom voelt.

Oplossingsgericht

De telefoon en chat worden bemand door professionals uit de zorg, onderwijs, pedagogiek en coaching die een training hebben gevolgd, die is opgesteld i.s.m. o.a. hoofdtrainers van de Kindertelefoon en Fredrike Bannink van de oplossingsgerichte methodiek.

De Oudertelefoon is volledig vrijwillig opgezet, wat gerealiseerd is met hulp van een flink aantal partners die gratis een deel van de dienst op zich hebben genomen. Van beldienst (Voys) tot verzekeringen (Centraal Beheer) en van juridische ondersteuning (De Brauw Blackstone Westbroek) tot bankrekening (Rabobank).

Campagne

Om ouders te woord te kunnen staan en ondersteuning te kunnen bieden, dienen zij immers te weten dat De Oudertelefoon bestaat! Reclameprofessionals hebben een pro bono campagne gemaakt ter promotie door het hele land, via billboards, radio en televisie!

Posters

Om ouders te laten weten dat De Oudertelefoon bestaat zijn er ook posters gemaakt om op te hangen in het dorpshuis. Zo weten ouders dat ze ergens anoniem, gratis en laagdrempelig terecht kunnen met zorgen en vragen. Naast posters kan ook via lokale whatts-app groepen en andere social media-post of vermelding in jullie dorpsnieuwsbrief reclame gemaakt worden. Zie ook www.oudertelefoon.nl

Downloads

De_Oudertelefoon_A3_Poster_CMYK_Erger.pdf
De_Oudertelefoon_A3_Poster_CMYK_Moeders.pdf
De_Oudertelefoon_A3_Poster_CMYK_Opgeven.pdf

Login

E-mailadres
Wachtwoord

Aanmelden nieuwsbrief

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel(s) (optioneel)
Achternaam
E-mailadres