Openstelling dorpshuizen en Corona

Alle artikelen
maandag 11 mei 2020

Op de persconferentie van woensdag 6 mei jl. bleef het onduidelijk of dorpshuizen onder de regeling voor bibliotheken of onder culturele instellingen vielen. De LVKK en LSA Bewoners hebben getracht hier bij de overheid duidelijkheid over te krijgen.

Meer duidelijkheid

Vanuit het ministerie van BZK is contact geweest met de Taskforce en kregen we te horen dat:

  • Dorpshuizen per 1 juni voor 30 mensen open mogen; mits er een duidelijk protocol is en met inachtneming van anderhalve meter afstand tot elkaar.
  • Dorpshuizen mogen per 1 juli voor 100 mensen open; mits er een duidelijk protocol is en met inachtneming van anderhalve meter afstand tot elkaar.

Stem af met je gemeente

Uiteraard zou tussentijds anders besloten kunnen worden, als besmettingen toch weer toenemen. Het blijft zaak de actualiteit te volgen. Daarnaast is het, omdat alle dorpshuizen anders zijn in hun mogelijkheden en omdat in veel dorpshuizen meerdere functies verzameld zijn, uitermate belangrijk om met de gemeente af te stemmen.

voorbeelden

Bekijk hier enkele voorbeelden voor protocollen rond de heropening.

Lobby voor TOGS

Ondertussen loopt de lobby van LVKK en LSA Bewoners om dorpshuizen en wijkcentra op de lijst van TOGS te krijgen, volop. Op 7 mei stuurden 8 provincies een brief naar Staatssecretaris Keizer, het Ministerie en de Tweede Kamer.

Login

E-mailadres
Wachtwoord

Aanmelden nieuwsbrief

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel(s) (optioneel)
Achternaam
E-mailadres