Symposium 'Over de grens zonder overstap'

Alle artikelen
maandag 7 oktober 2019

Op 31 oktober 2019 vindt het door ROCOV Gelderland en ROCOV Overijssel georganiseerde symposium OVER DE GRENS ZONDER OVERSTAP plaats.

Bevorderen van landgrens overschrijdend openbaar vervoer

Dit staat in het teken van hoe we het landgrens overschrijdend openbaar vervoer kunnen bevorderen. Locatie: de Museumfabriek in Enschede; gelegen aan Het Rozendaal 11

Symposium

Het symposium begint om 13:30 uur met een inloop.
Vanaf 14:00 uur start het officiële programma met enkele interessante voordrachten van mensen uit de praktijk. Na de pauze wordt bij een viertal thema's stilgestaan:

  • 1. Concessieverlening en vergunningen;
  • 2. Dienstregelingen en frequenties;
  • 3. Tarieven en betalingswijzen;
  • 4. Toegankelijkheid Grenzen vervagen maar niet voor regionaal openbaar vervoer

Regionale OV-verbindingen

Het aantal regionale spoor- en buslijnen dat de landsgrens overschrijdt is beperkt. Dat was vroeger wel anders met een dicht netwerk van regionale treinen en bussen. Vanuit Den Haag (maar ook vanuit Hannover en Düsseldorf) is maar weinig aandacht voor grensoverschrijdend OV. De Randstad is belangrijker. Nieuwe verbanden over de landsgrenzen heen, zoals de Euregio’s, vragen om regionale OV-verbindingen. Het is een belangrijke voorwaarde voor de economische ontwikkeling van de grensgebieden.

Aanmelden

Bent u ook benieuwd naar de problemen van en oplossingen voor het (Eu)regionaal openbaar vervoer, meld u dan al aan voor dit symposium. Stuur een e-mail met vermelding van voornaam, achternaam en organisatie naar: secretariaat@rocovgelderland.nl.
Aanmelden kan tot en met 17 oktober 2019. We verwachten een groot aantal deelnemers; dus wie eerst komt eerst maalt.

Deelname aan het symposium is gratis

Login

E-mailadres
Wachtwoord

Aanmelden nieuwsbrief

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel(s) (optioneel)
Achternaam
E-mailadres