Woonwensenonderzoek in Varsselder – Veldhunten

Alle artikelen
vrijdag 10 januari 2020

In februari komt in Varsselder- Veldhunten een woonwensen onderzoek.
Woonwensenonderzoek1.png

Wat speelt er zoal

Wat speelt er zoal bij de inwoners m.b.t. de woonwensen binnen hun kern. Hieronder staan voorbeeldvragen die in het Woonwensenonderzoek aan de orde kunnen komen.

  • Welke woonbehoefte is er de komende jaren?
  • Zijn er voldoende betaalbare woningen voor jongeren en ouderen?
  • Is het mogelijk om van woning te ruilen?
  • De één wil een grotere woning en de ander wil juist kleiner wonen. Is woningsplitsing een oplossing of moeten er nieuwe woningen gebouwd worden? En waar kunnen deze woningen dan gebouwd worden?

Woonbehoefte

Uiteindelijk leidt het onderzoek tot een plan voor de korte, middellange en langere termijn, waarmee zo concreet mogelijk de woonbehoefte van Varsselder en Veldhunten wordt ingevuld.

Opdracht

Het woonwensenonderzoek in Varsselder-Veldhunten wordt uitgevoerd door DKK in opdracht van de Vereniging Dorpsbelang Varsselder-Veldhunten (VDVV). De gemeente Oude IJsselstreek ondersteunt het onderzoek.

Praotbus

Op vier donderdagen staat overdag en in de avond een ‘PraotBus’ in het centrum van Varsselder. Hier worden de wensen en ideeën van de inwoners besproken.
praotbus.png

Bewonersavond

Het woonwensenonderzoek start met een informatieve bewonersavond. Tijdens deze avond wordt besproken wat het onderzoek inhoudt. Hoe het onderzoek uitgevoerd wordt en welke rollen de VDVV, de gemeente Oude IJsselstreek en DKK hebben bij dit onderzoek.

Login

E-mailadres
Wachtwoord

Aanmelden nieuwsbrief

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel(s) (optioneel)
Achternaam
E-mailadres