ZwolleLui, Deur en Veur Mekaar!

Alle artikelen
maandag 9 september 2019

Vanuit de leden:

Zwolse Zomer Barbecue

Op 20 juli 2018 organiseerde Contactgroep Zwolle voor de eerste keer de ‘Zwolse Zomer Barbecue’ (ZZB). Deze barbecue, speciaal georganiseerd voor jonge Zwollenaren, vond plaats bij ‘Natuurpark de Leemputten’. Een super mooie locatie in Zwolle. Het doel van de avond: jonge Zwollenaren laten meedenken over de leefbaarheid van onze kleine, maar mooie gemeenschap. De jongeren kregen de opdracht in kleine groepjes hierover te sparren. Daarnaast kreeg ieder groepje een vel papier waarop zij konden schrijven wat zij, wellicht anders, zouden doen om de leefbaarheid in Zwolle te verbeteren of hoe zij de gemeenschap aantrekkelijker zouden maken. De meest creatieve ideeën ontstonden. Vervolgens kreeg ieder groepje de kans om het beste idee te promoten aan de anderen. Bijzonder is, is dat ieder groepje tot dezelfde conclusie kwam: Er moet meer georganiseerd worden voor jonge Zwollenaren vanaf 12 jaar. Zodat zij, ook na de basisschooltijd, binding houden met de gemeenschap. Hierbij kan gedacht worden aan leuke, sportieve activiteiten. Contactgroep Zwolle heeft voor het beste idee €1000 beschikbaar gesteld om het uit te kunnen voeren. Deze avond is er meteen een (werk)groep ontstaan, ZwolleLui. Uiteindelijk is het een zeer geslaagde eerste editie geworden van de Zwolse Zomer Barbecue met een goede opkomst, veel inbreng en mooi weer!
ZwolleLui.jpg

Van idee tot activiteit

Op 28 augustus 2018 was het zover, de allereerste vergadering van ZwolleLui. Met 10 gemotiveerde vrijwilligers werd er druk overlegd en zijn er een aantal ideeën op papier gezet. Er is besloten om te beginnen met een activiteit voor kinderen en jongeren van groep 7 tot 16 jaar. In het kader van Halloween is er een dropping georganiseerd op 19 oktober 2018. Met 55 deelnemers, 20 vrijwilligers en 150 broodjes knakworst een geslaagde eerste activiteit! De reacties waren dan ook positief. Op 18 oktober 2019 zal dit voor de tweede keer georganiseerd worden. De tweede activiteit werd een Pubquiz voor jonge Zwollenaren vanaf 16 jaar. Met 65 deelnemers, een bomvolle (stam)kroeg, werd het wederom een succes. ZwolleLui kreeg zelfs de vraag of er ook een Pubquiz voor de 50-plussers georganiseerd kon worden. Iets om over na te denken.

Deur en Veur Mekaar

Ondertussen zijn er nog een aantal (sportieve) activiteiten georganiseerd, zoals een jeugd volleybaltoernooi, een jeugd zeskamp en een fiets clinic. Ook staan er alweer een aantal activiteiten op de planning; een dropping en een after-summer-barbecue. De reacties op ZwolleLui zijn positief en het werk wordt door de hele gemeenschap gewaardeerd, voor ons een goede reden om hiermee door te gaan!
ZwolleLui2.jpg

Login

E-mailadres
Wachtwoord

Aanmelden nieuwsbrief

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel(s) (optioneel)
Achternaam
E-mailadres