Kleine Kernen Spel voor Dorpsbelangenorganisaties

Denk jij binnen je dorpsbelangenorganisatie wel eens na over de rol die je hebt binnen het dorp, de buurt of de wijk? Zoek je daarbij naar manieren om dit op een luchtige manier met je collega-bestuursleden te bespreken? Waar staan we nu en vooral ook: waar willen we in de toekomst staan? Dan is het Kleine Kernen Spel een interessante mogelijkheid.

Het spel

De duur van het spel is ongeveer anderhalf uur. Je speelt het Kleine Kernen Spel met je eigen dorpsbelangenorganisatie op jullie eigen locatie. Daarbij denk je na over de rol die jullie zouden vervullen in concrete situaties in de praktijk. Wat zouden jullie als dorpsbelangenorganisatie bijvoorbeeld doen met verkeersoverlast of een tekort aan betaalbare woningen? Het spel stimuleert om op jullie eigen aanpak en daarmee rolopvatting te reflecteren. Laten we eerlijk zijn, het is ook gewoon heel erg leuk.

Ontwikkeld door

Het spel is ontwikkeld door de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen en de Universiteit van Utrecht. Aanleiding voor de ontwikkeling van dit spel is het onderzoek naar de functies van bewoners overlegorganisaties (BOO’s) in een veranderende samenleving. Op onze thema-avond BOO’s onmisbaar! eind 2018 in Ellecom heeft professor Tine de Moor dit onderzoek toegelicht.

Goede begeleiding

Het is van belang dat het spel goed begeleid wordt. Indien je het spel aanvraagt maken we een afspraak wanneer één van onze begeleiders met het spel naar jullie toekomt.

Belangstelling?

Stuur een mail naar info@dkkgelderland.nl of bel naar 0314-631168.
kleine_kernen_spel.jpg

Meer over Kleine Kernen Spel voor Dorpsbelangenorganisaties?

Heeft u een vraag of probleem waar wij u mogelijk mee kunnen helpen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contact opnemen

Login

E-mailadres
Wachtwoord

Aanmelden nieuwsbrief

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel(s) (optioneel)
Achternaam
E-mailadres