DKK kandidatenlijst Waterschap Rijn en IJssel

Alle artikelen over Samenwerking
dinsdag 12 februari 2019

Waterschap

“Ieder dorp heeft met water te maken. We zien het vaak als een vanzelfsprekendheid. Afgelopen zomer zagen we de gevolgen van het klimaat: enorme droogte met daarnaast wateroverlast door hevige regenbuien.” Aldus Tinie te Dorsthorst, kandidaat namens DKK voor het Waterschap Rijn IJssel.De waterschappen zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de waterwegen en dijken. Waterberging en waterafvoer staan daarbij centraal. Het maken van deze plannen moet met bewoners en niet over bewoners. Dit is het motto van DKK in waterschap Rijn IJssel op lijst 8, bij elk voorstel van het waterschap moet aandacht zijn voor communicatie met de bewoners.

Op 13 maart was het lijsttrekkers debat voor het waterschap Rijn IJssel: 'Klimaatverandering zet waterschap op de kaart’ Lees hier het artikel uit de Gelderlander.

Verkiezingsprogramma DKK Gelderland t b v waterschapverkiezingen 2019.pdf

De kandidaten

Tinie te Dorsthorst - Didam
Otto Salomons - Giesbeek
Peter van Heek – Eibergen
Dik Brokken - Harfsen
Wim Klompenhouwer - Varsselder
Peggy Blaauw - Duiven
Martine Rexwinkel - Hummelo
Jos Baak - Beltrum
Willemien Schoneveld-Woestenenk - Markelo
Guido Ariessen - Spijk
Erik Grijsen - Bredevoort
Ineke van de Hel - Doetinchem
Rob Cannegieter - Didam
Ans Talsma-Saaijer - Arnhem
Didy Kars - Beek

Visie

Door verandering van het klimaat is meer aandacht nodig voor waterberging en waterafvoer. Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen zet zich in voor de belangen van alle plattelandsbewoners. Waterschapsplannen moeten samen met bewoners ontwikkeld worden. Voor het buitengebied gaat het om het creëren van extra wateropslag door beken en sloten te vergroten en vijvers aan te leggen. Ook moeten het waterpeil en het gebruik van het land goed op elkaar afgestemd zijn. Oevers en dijken willen we openstellen voor recreatief gebruik, zoals bijvoorbeeld wandelpaden. Kortom, kies lokaal en stem op Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen.

Login

E-mailadres
Wachtwoord

Aanmelden nieuwsbrief

Aanhef
Voornaam
Tussenvoegsel(s) (optioneel)
Achternaam
E-mailadres