Ankersmit Tuinmachines

Locatie

Omschrijving: 

 

Al meer dan 35 jaar is de firma Ankersmit Tuinmachines een begrip in Sinderen en omgeving. Ze levert en onderhoudt tuin- en parkmachines. Eigenlijk levert ze alles wat nodig is om het groen in tuin en rondom boerderij of bedrijf te onderhouden. Eigenaar Erik Ankersmit vertelt: “Onze klantenkring varieert van particulieren uit de buurt tot hoveniers en gemeenten wat verderop. Alle klanten proberen we te voorzien van een goed advies en een goede service.”

“Mijn vrouw zat destijds in het bestuur van Sinderens Belang en zodoende is het gekomen dat wij Vriend van de VKK geworden zijn”, aldus Erik. Vriend zijn ze intussen al weer vele jaren. Erik onderschrijft het belang voor blijvende aandacht voor een leefbaar platteland. Een leefbare omgeving bepaalt volgens hem het aangezicht van alles, de sfeer, de sociale samenhang, de toekomst van het dorp. Vanuit de overheid moet hier veel meer aandacht voor komen. “In Sinderen zijn we natuurlijk niet met zo velen en we zijn gewend om zelf dingen op te pakken. Als bedrijf vinden we het niet meer dan vanzelfsprekend dat je betrokken bent bij het reilen en zeilen van Sinderen. Onze parkeerplaats wordt bijvoorbeeld gebruikt als begin van de optocht met het volksfeest.” 

Die onderlinge betrokkenheid en zelfredzaamheid onder de Sinderense bevolking zit er al lang in. Zo is het huidige Buurtschapshuis letterlijk door de gemeenschap zelf opgebouwd. Ook de Stichting Kerk- en Fietspaden Sinderen, onlangs nog beloond met de Kern met Pit-prijs, boekt goede resultaten. Erik: “Met vrijwilligers worden  nieuwe fietspaden aangelegd en ook onderhouden. Dat zet Sinderen en omgeving echt op de kaart.”

Die zelfredzaamheid en grote inzet van vrijwilligers heeft voordelen, maar ook nadelen. Volgens Erik denken veel organisaties en overheden al snel  ‘och, maar Sinderen redt zichzelf wel…’.

De VKK wenst Ankersmit Tuinmachines veel succes toe voor de toekomst! 

http://www.ankersmit-tuinmachines.nl/

Rianne Boenink

 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners