Green M2

Locatie

Omschrijving: 

Greenm2 Welk bedrijf hebben we voor ons?

Green is het hoveniersbedrijf voor klassieke, natuurlijke, moderne, duurzame, kleine en grote tuinen. Green is opgericht uit de samenwerking tussen Wissing Tuinen van Nico Wissing en Hoveniers en Groendesign Eric Ticheloven. Op www.greenm2.nl is dit schitterende bedrijf te vinden. Een schitterend bedrijf omdat er prachtige tuinontwerpen worden gemaakt. In 2010 won Nico Wissing de Gardening Worldcup in Japan, Nagasaki en VKK Gelderland is trots en vereerd om ‘de beste tuinontwerper ter wereld’ als vriend te hebben!

Bij Green kunt u terecht voor een ontwerp voor uw tuin, of u nu houdt voor klassiek, modern en of u een grote of kleine tuin heeft. Ontwerpen kunnen ook op basis van een thema worden gemaakt.  Een terugkerend thema in de ontwerpen van Nico Wissing is bijvoorbeeld duurzaamheid. Van landschappelijk ingepaste zonnepanelen tot wadi’s en een complete duurzame tuin op de Floriade 2012. 

 

 

Waarom is Green ‘Vriend van…’ geworden?

Met zijn bedrijf steunt Nico Wissing de Vereniging Kleine Kernen Gelderland. Nico Wissing en de Vereniging Kleine Kernen Gelderland zijn oude vrienden! Als bestuurslid heeft Nico zich vanaf 1997  ingezet voor de ‘VKK Achterhoek/Liemers’ zoals het toen nog heette. Hij voelde zich, naar eigen zeggen ‘als jonkie’, wel op zijn plek bij de VKK. In 2000 werd hij voorzitter

 

van de Stichting Vrienden van de VKK. Zijn eigen bedrijf Wissing Tuinen kon natuurlijk niet achter blijven en ook met de nieuwe naam duurt de vriendschap voort! Tot 2010 heeft hij met plezier leiding gegeven aan deze club en er nieuwe vrienden bij gehaald, zoals Tillman en Ter Voert uit zijn woonplaats Megchelen. Via de vriendschapsband van zijn bedrijf Green blijft Nico het werk van de VKK steunen.

 

 

Wat maakt het platteland aantrekkelijk?

Nico Wissing is woonachtig in de kleine kern Megchelen. De Achterhoek trekt hem om het vakmanschap, de moraal, de cultuur, het landschap en de mooie maakindustrie die je er nog vindt. Voor de toekomst biedt die basis prachtige kansen voor de leefbaarheid. Inwoners en omgeving zijn sterk verbonden, het landschap zit in de mensen; er is respect voor de schoonheid van de natuur en dat maakt de Achterhoek én de Achterhoekers zo mooi.

 

Hoe zien ze de toekomst van het platteland? (eventueel gerelateerd aan de branche van het bedrijf? Waar liggen kansen voor de toekomst? Etc.

Nico ziet het als een prachtige kans om de duurzame Floriadetuin in Doetinchem op te zetten. Mooie ontwerpen en vernieuwende concepten moeten niet gezien worden als luxe ‘exportproduct’, maar kunnen lokaal ook een bijdrage leveren aan de leefbaarheid!

Nico vindt de initiatieven van de DRU cultuurfabriek in Ulft geweldig. In het Fablab dat daar in 2013 start staan de technische innovaties van vroeger en nu centraal voor ondernemers, scholieren en studenten, geïnteresseerde streekbewoners en nieuwsgierige toeristen. Hiermee wordt hopelijk de blijvende interesse gewekt van jonge mensen om in de Achterhoekse bedrijven een bijdrage te leveren in (technische) beroepen.

 

 

Josien Durieux-Hissink

 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners