Dorpsplan Plus Letz Buzz!

We kunnen van start met het pilotproject Dorpsplan Plus Letz Buzz!

Met provinciale steun vanuit het Sociaal Profiel kan VKK-FDG samen met Keppel Media aan de slag met het project Dorpsplan Plus deBuzz!
In het kort komt het erop neer dat de beproefde dorpsplanmethodiek wordt uitgebreid met een aanpak om bewoners direct te benaderen. Leden van de dorpswerkgroep worden getraind door ervaren journalisten van Keppel Media. Ze gaan op pad met een speciale camper 'LetzBuzz' om doelgroepen op te zoeken die op bijeenkomsten vaak ontbreken. De leden van de dorpswerkgroep verwerken zelf de interviewresultaten in het uiteindelijke dorpsontwikkelingsplan.
De dorpen die meedoen zijn Harfsen-Kring van Dorth, 't Harde, de wijk Duiven-West en Barchem.


Via onze website en Facebookpagina kunt u op de hoogte blijven van de voortgang van dit project.  

Ook subsidie voor Appeltern
Ook dorpsplatform Appeltern ontvangt provinciale subsidie! Met het project 'De weg naar Dorpscoöperatie' werken de bewoners aan een zelfvoorzienend dorp. Het voortzetten van dorpsondersteuning met vrijwilligers is één van de onderdelen van het project. 

97 aanvragen sociaal profiel, 16 gehonoreerde projecten
De subsidieregeling Sociaal Profiel heeft 97 aanvragen ontvangen, maar er konden er slechts 16 gehonoreerd worden. Zes projectindieners trokken zich terug en het feit dat 75 projecten zijn afgewezen komt doordat ze niet juist of onvolledig waren ingediend. Dit is uiteraard teleurstellend voor de initiatiefnemers, er is veel tijd en moeite in gestoken.

Ondersteuning bij subsidieaanvraag
DKK Gelderland kan projectindieners ondersteunen bij hun subsidieaanvraag. We zorgen dat de gegevens compleet zijn en dat het projectplan goed scoort. Indien dat gewenst wordt, vullen wij het uiteindelijke aanvraagformulier ook in.
Zelf kunnen initiatiefnemers gebruik maken van de Module 'Hoe schrijf ik een projectplan'. Hierin staan nuttige handvaten en aandachtspunten om je projectplan zo goed mogelijk te verwoorden. 

Afbeelding: 

Locatie

DKK Gelderland Giesbeek
NL

Nieuws en informatie over dit project

17.00 Uur Zaterdagmiddag 9 september. Een flinke regenbui is net voorbij getrokken en de lucht is opgeklaard. In Duiven-West, mocht ik namens de DKK samen met wethouder Johannes Goossen en de voorzitter van de Wijkvereniging Wim Vilters het WijkOntwikkelingsPlan in ontvangst nemen. (klik hier voor de digitale versie)

Niemand kan de toekomst voorspellen, maar een mooie toekomst begint met mooie dromen! Niet van een enkeling, niet van de gemeente, maar van het hele dorp! De dromen zijn de basis voor een Dorpsontwikkelingsplan (DOP). Vrijwillige procesbegeleiders van de DKK begeleiden dorpsplanprocessen om alle inwoners mee te krijgen in het proces van dromen naar denken naar doen! Aan de beproefde methodiek is sinds kort Letz Buzz toegevoegd. Een nieuw onderdeel om nog meer mensen te bereiken en meer inzicht, begrip en context te verzamelen voor het DOP. Harfsen, ’t Harde, Duiven-West en Barchem probeerden deze aanpak uit en de ervaringen waren zo goed dat we het nu standaard aanbieden.

Lees meer over de ervaringen van procesbegeleider Joop Spijkers met LetzBuzz

Dorpsplan nieuwe stijl: de dorpswerkgroep komt naar je toe!

Samen met Keppel Media heeft DKK Gelderland een pilotproject ontwikkeld om een het dorpsplanproces te verrijken met een nieuw onderdeel: Dorpsplan plus LetzBuzz. Vier dorpen doen mee aan de proef: Harfsen (gem. Lochem), ’t Harde (gem. Elburg), Duiven-West (gem. Duiven) en Barchem (gem. Lochem). Kort gezegd is LetzBuzz een omgebouwde camper waarmee de leden van de dorpswerkgroep ‘op tournee’ gaan door het dorp. Verdeeld over zes dagen en verspreid over verschillende locaties wordt plaatsgenoten gevraagd naar hun mening over het leefgenot. In Harfsen en ‘t Harde is de campertour achter de rug en respectievelijk 280 en 330 inwoners hebben hier de vragen beantwoord!

 

 

Kracht en initiatief van bewoners