Welke dorpen kennen één organisatie voor zowel dorpsbelang als dorpshuis?

In ons dorp Otterlo merken we dat de gemeente (Ede) steeds meer verwacht van vrijwilligers. Een nota om aan te zetten tot meer initiatieven werkt niet. De gemeente wil dat er per dorp een aanspreekpunt is voor bewoners, de dorpsbelangenorganisatie. Er is in ons dorp ook een dorpshuis met bestuur en in deze opdracht kunnen we elkaar versterken. Wellicht kunnen we nog meer samen doen! De VKK en FDG worden samen één vereniging. Is dit ook een model dat in dorpen kan werken? Welke plaatsen hebben al ervaring met één organisatie voor zowel dorpshuis als dorpsbelang en welke constructie is daarvoor bedacht? Hoe zien de statuten eruit en wat is de doelstelling van een dergelijke organisatie?
Naam: 
Ronald Laagewaard

Locatie

Otterlo

Reacties

Eén vereniging of stichting voor zowel het dorpsbelang als het dorpshuis komt nog niet zo vaak voor. Er zijn er wel een paar lid van de DKK!
Op de Inspiratiedag 2014 was deze vorm van samenwerking het thema. Ons Aller Belang (IJzerlo) is een mooi voorbeeld. Lees hier het verslag van de Inspiratiedag 2014 met daarin ook het interview met Johan Westerveld. 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners