Werkplaats WMO: Zorg en ondersteuning in het dorp

4-delige werkplaats over Dorpse oplossingen voor zorg en ondersteuning

Documenten en achtergrondinformatie van de bijeenkomst op 12 oktober 2015

Aankondiging en uitnodiging

We horen en merkt de veranderingen in de zorg en de vraag komt steeds nadrukkelijker naar voren: ‘hoe kunnen we ons dagelijks leven zo blijven inrichten dat het past bij wie ik ben en wat ik te bieden heb aan anderen?’ Hoe houden wij onze kwaliteit van leven op pijl als we meer en meer op ons zelf en elkaar zijn aangewezen?’ De vraag is: welk ‘bouwwerk’ is nodig dat voorziet in het bieden van (service)diensten in en rondom huis en ten behoeve van gezamenlijke activiteiten (georganiseerde dagopvang, ontmoetingsmogelijkheden, etc.)? Wat is er voor nodig om als bewoners van een dorp er voor elkaar te kunnen zijn in goede en minder goede momenten? Er wordt gezocht naar manieren om het anders te doen. We zien sociale wijkteams, dorpsondersteuners, Wmo-loketten, huiskamers en andere initiatieven ontstaan. Voor iedereen die antwoorden wil op de waarom-, wat-, hoe- en wie-vragen omtrent zorg en ondersteuning, organiseert het Kennisnetwerk Leefbaarheid en Gemeenschapsvoorzieningen deze werkplaats.

Het Kennisnetwerk organiseert werkplaatsen in aanvulling op de modules . In dit geval gaan we verder in op nr. 9 ‘Samen werken aan zorg en welzijn’ .

De werkplaats bestaat uit vier bijeenkomsten die min of meer op elkaar aansluiten. Hieronder staat kort de inhoud per bijeenkomst beschreven. Zie de aanmelding. Aanmelden via deze link: https://goo.gl/b0pYiJ

Locatie

Kulturhus De Brede Blik
Kerkstraat 72
6987 AD Giesbeek
Date: 
woensdag, 14 oktober, 2015 - 19:00
woensdag, 21 oktober, 2015 - 19:00
donderdag, 12 november, 2015 - 19:00
donderdag, 26 november, 2015 - 19:00
Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners