bedanken/ belonen werkgroepleden

Er is tijdens de bijeenkomst afgelopen zaterdag en digitaal wel de vraag gesteld welke gemeente een vrijwilligersbeleid heeft, maar niet hoe een DBO of werkgroep hier mee omgaat. Wat is gebruikelijk en billijk als 'tegenprestatie' voor de vele uren inzet van de werkgroep die onze groene ontmoetingsplek heeft ingericht? Sommige sportverenigingen hebben een potje maar onze schuttersvereniging doet alles voor de club. Wie heeft voorbeelden en (hoe) moet dit in de toekomst worden vastgelegd?.
Naam: 
Gaby Haukes

Reacties

Het bedanken van vrijwilligers kan op verschillende manieren. Een hapje/drankje na het werk. Een jaarlijkse barbeque. Een namenlijst in de nieuwsbrief 'met dank aan die-en-die is dit-en-dat gerealiseerd'.

Het is heel goed om erbij stil te staan hoe je je vrijwilligers kunt bedanken. Maar voor de één is de voldoening van het werk al een beloning op zich en dat type zit misschien niet te wachten op een barbeque waar ze 'moeten' opdraven!

Het is daarom een idee om iemand uit de groep zelf vragen om een idee voor een bedankje. Dan sluit het aan bij de behoefte. 

Als je wilt bedanken in de vorm van een vergoeding dan geldt voor vrijwilligers de maximale vergoeding van € 4,50 per uur, maximaal €150 euro per maand en in totaal maximaal € 1500, per jaar belastingvrij. 

Groetjes van Josien Durieux

 

 

Kracht en initiatief van bewoners