Fysiotherapie Rietmolen

Locatie

Pastoor C.M. van Everdingenstraat 2
Rietmolen
Omschrijving: 

Fysiotherapie EM Vennevertloo-AarninkZoekend in de archieven kwamen we erachter dat de Fysiotherapiepraktijk van Els Vennevertloo-Aarnink in Rietmolen een lid is van het eerste uur.

Els Vennevertloo-Aarnink is begonnen als fysiotherapeute in het verpleeghuis te Hengelo (O), waar ze ruim zes jaar werkzaam is geweest. Ze trouwde, wilde graag kinderen en doorwerken. In die tijd bestonden er echter nog geen deeltijdbanen. Maar ze wilde helemaal niet stoppen met werken… Ze begon  met een eigen praktijk. Zo kon ze haar werk als fysiotherapeute met de kinderen prima combineren.

Inmiddels heeft Els al bijna 25 jaar haar eigen praktijk in Rietmolen. Het grootste deel van haar patiënten is afkomstig uit Rietmolen.  Eerst had ze de praktijk aan huis, maar twee jaar geleden is deze verhuisd. Ze wilde namelijk grotere behandelkamers. Er waren geen mogelijkheden om bij huis verder uit te breiden, dus ging ze op zoek naar een alternatief. De Rabobank in Rietmolen wilde op dat moment juist inkrimpen qua ruimte. Dus er werd een huurder gezocht voor het vrijgekomen deel. Els schreef hierop in, en ze kreeg een positief bericht terug. Nu zit ze samen met twee parttime medewerkers op deze plek. Zo zitten de fysiotherapiepraktijk en de Rabobank in één pand met onder andere een gemeenschappelijke wachtkamer,  toilet en pantry. Een soort bedrijfsverzamelgebouw. Een aanwinst voor het dorp. Hiermee voorkom je leegstand. Bovendien ontstaat er zo een unieke combinatie van dienstverlening, die elkaar  versterken. Het werk is weliswaar niet meer direct aan huis, maar toch nog heel dichtbij. Daarnaast zijn haar kinderen inmiddels groot, waardoor het  niet meer noodzakelijk is om constant thuis te zijn.

Els zit met haar praktijk in een kleine kern. Ze draagt kleine kernen een warm hart toe. Wat zij erg belangrijk vind is dat deze kleine kernen leefbaar blijven. “Voorzieningen moeten zoveel mogelijk behouden blijven, anders is het niet meer aantrekkelijk voor jongeren om in een (geboorte-)dorp te gaan of te blijven wonen.”

Ze houdt ervan om in een klein dorp te wonen. Er is een hechte gemeenschap. Daardoor kunnen nieuwe initiatieven  beter van de grond komen, “omdat we samen - met z’n allen - de schouders er onder zetten.” Daarnaast is de sociale controle in een dorp soms groot. Men leeft met elkaar mee in lief en leed. In een dorp ben je nooit anoniem. Als je daar niet tegen kunt, moet je niet in een kleine kern gaan wonen.

http://www.fysiorietmolen.nl/

 

 

Kracht en initiatief van bewoners