Inspiratiedag 2013

Op zaterdag 5 oktober werd in het Streekhuus te Zelhem de 2e Inspiratiedag georganiseerd door de VKK-FDG en de partners van het Kenniscentrum Leefbaarheid en Gemeenschapsvoorzieningen. Het thema van dit jaar was Verbreed je horizon en creëer kansen voor dorps(huis)ontwikkeling. Ruim 80 mensen namen deel aan de zes themasessies waar samen werd gekeken naar zogenaamde ‘Horizonverbreders’. In de middag werden die horizonverbreders toegepast in een persoonlijk actieplan.

Deelnemers wisselden in tweetallen hun ambities, ideeën, tips en ervaringen uit. Dit gaf de mogelijkheid om contacten te leggen, ideeën te delen en de horizon te verbreden. Angelique Krüger (o.a. bekend van Zomer in Gelderland en ambassadeur van de VKK Gelderland) trad deze dag als gastvrouw naar voren. Buiten de workshops praatte zij energiek het programma aan elkaar en was er ruimte voor reflectie. De complete lijst van horizonverbreders vindt u hier.

Enkele opmerkelijke horizonverbreders waren:

  • Durf je kwetsbaar op te stellen, dan kan steun ook uit onverwachte hoek komen
  • Als je benieuwd bent naar ideeën en meningen uit het dorp, interview inwoners. Laat je via de geïnterviewde verwijzen naar een volgende persoon die interessant is om te spreken. Op die manier kom je aan de praat met mensen die je op het eerste gezicht misschien niet zou benaderen.
  • Formuleer je doel SMART en werk je stappenplan uit tot kleine brokken en realistische, behapbare acties.

Dropbox

De bedoeling is dat de ingevulde actieplannen, maar ook andere documenten, gedeeld worden via Dropbox, zodat er ook na de dag interactie plaats vindt en inspiratie gedeeld wordt. Hoe dat allemaal werkt, staat in dit document beschreven. Wie toegang wil tot de Dropbox, kan dit aanvragen bij josiendurieux@dkkgelderland.nl. De dag werd afgesloten met een netwerkborrel, waarna de aanwezigen geïnspireerd huiswaarts gingen.

Documenten uit de themagroepen

Thema: Langer zelfstandig wonen

Thema: De buurtontmoetingsplek, welzijn anders organiseren

Thema: Het digitale dorp, de www.wijk

 

 

 

Startdatum: 
zaterdag, 5 oktober, 2013 - 10:00 tot 16:00
Afbeelding: 

Locatie

NL

Nieuws en informatie over dit project

Tijdens de Inspiratiedag op 5 oktober 2013 was de Buurtontmoetingsplek één van de thema's waarover een workshop werd gegeven.

Hieronder bij de bestandsbijlagen vindt u de powerpointpresentatie van Nicolette Verkleij over de Buurtontmoetingsplek.

 

 

Kracht en initiatief van bewoners