Workshop Dorp in beweging Inspiratiedag 2015

 

Het dorp Varsselder en de omliggende buurtschap Veldhunten zijn volop in beweging. Fysiek en digitaal wordt door de verschillende verenigingen samengewerkt en afgestemd op gebied van sport en cultuur, en aan de koppeling tussen jong en oud.

Sport en cultuur, jong en oud samen

In Varsselder-Veldhunten staan beweging en ontmoeting centraal. Veel mensen, van jong tot oud, willen graag ongebonden, laagdrempelig en zonder competitieverband sporten. Nergens aan vast zitten, geen verplichtingen, met de mogelijkheid om van sport te wisselen. Van yoga tot voetbal, gewoon omdat je het leuk vindt om te bewegen, samen met anderen. In Varsselder-Veldhunten wil men onderlinge afstemming tussen verenigingen bereiken zodat muzikale voetballers geen keuze hoeven te maken tussen muziekles of voetbal.

Samenwerking

Zowel fysiek in Gemeenschapshuis ’t Dorpshuus, als digitaal op website www.varsselderveldhunten.nl werken de verenigingen uit Varsselder-Veldhunten samen. In het Gemeenschapshuis treffen sporters, muzikanten, gildeleden en andere inwoners elkaar. Behalve samen een gebouw te delen, ondersteunen verenigingen elkaar door het verlenen van wederzijds vrijwilligerswerk. Muzikanten staan bijvoorbeeld achter de bar tijdens een voetbalwedstrijd en voetballers tijdens een concert. Met de bescheiden vrijwilligersvergoeding kan de vereniging haar clubkas spekken.

 

 

Verzorgd door: DKK Gelderland i.s.m. Vereniging Dorpsbelang Varsselder-Veldhunten en de Gelderse Sport Federatie. Zie hieronder de powerpoint van de workshop

Locatie

Varsselder-Veldhunten Varsselder
Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners