Congrescentrum bij Kultürhüs in Oldebroek

“Als je bij het molenspel in staat bent om een zwikmeule te maken, ben je bijna winnaar van het spel, want dan kun je alle kanten op. Daarom hebben wij dit bijgebouw De Zwikmeule genoemd”, speechte Jan Schreurs, voorzitter van vereniging Kulturhüs de Talter tijdens de opening op zaterdag 9 januari.

Het congrescentrum is gevestigd in de voormalige bibliotheek, terwijl die bibliotheek een plekje kreeg in het Kulturhüs zelf. “Wij hadden behoefte aan uitbreiding met meerdere zalen, omdat De Talter druk bezet is”, vertelt beheerder Bart Zwiers. “Doel van het Kulturhüs is om het kloppend cultureel en maatschappelijk hart te zijn van ons dorp. Op deze manier is het projectplan ‘Samen ontmoeten, organiseren en werken’ ontstaan, want ieder mens heeft mogelijkheden. In het belang van dat doel heeft het Kulturhüs de bibliotheek aangekocht. Door het behoud van de bibliotheek in de Talter is met provincie-subsidie deze verbouwing gerealiseerd”.

De Zwikmeule is geschikt voor het houden van conferenties, cursussen en vergaderingen. Dat kan in samenwerking met de sportzaal en de naast gelegen tennisbaan. Het Oldebroeker bos is op loopafstand. Alle zalen zijn uitgerust met een beamer, geluidinstallatie en flipovers. In de foyer is een volledig ingericht buffet.

Locatie

Oldebroek
Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners