Provinciaal steunpunt in het Netwerk Duurzame Dorpen

DKK Gelderland is vanaf 1 maart provinciaal steunpunt in het Netwerk Duurzame Dorpen

Ontmoeten, delen & inspireren
Het Netwerk Duurzame Dorpen is een landelijk platform en heeft provinciale steunpunten. NDD is een netwerk van, voor en door dorpen die (samen) werken aan een duurzame toekomst.

In het Netwerk laten dorpen zien dat ze werken aan een duurzame leefomgeving. Dit kan op veel thema’s. Van Afval & Kringlopen tot Zorg & Welzijn.
Of een dorp nu al grootse initiatieven realiseert of juist een eerste informatieavond organiseert, elke stap telt!

NDD organiseert de ontmoeting tussen dorpen en biedt een (internet-) platform voor het delen van kennis en ideeën waardoor dorpen elkaar inspireren. Iedereen, die een bijdrage aan een duurzame ontwikkeling in dorpen wil leveren, kan zich verbinden aan het Netwerk.

Alle dorpen in Nederland kunnen meedoen en zichzelf inschrijven. Ze worden per provincie weergegeven. In het Netwerk kom je dus eenvoudige en veelomvattende initiatieven tegen. Dorpen beschrijven hun initiatieven en kunnen documenten en ander materiaal uploaden. Als je meer over een bepaald initiatief wilt weten dan kun je direct contact opnemen met het betreffende dorp.
Op die manier wordt informatie gedeeld, een succesvolle aanpak kan worden overgenomen en inspiratie slaat als een vonk over! 

Deskundig advies
In het Netwerk zijn ook deskundigen, partners, gemeenten en themagroepen actief. Zij kunnen dorpen helpen bij hun activiteiten. Deskundigen in heel Nederland kunnen zichzelf, net als de dorpen,  zonder tussenkomst van een organisatie inschrijven. Ze worden per provincie getoond. Partners, gemeenten, themagroepen zijn alleen te vinden als er een provinciaal steunpunt is. Dit geld ook voor de weergave van projecten en activiteiten.

Thema: 
Afbeelding: 

Locatie

NL

Nieuws en informatie over dit project

In de Nieuwsflits van het Netwerk Duurzame Dorpen komen interessante initiatieven voorbij waaronder over de Dorpsauto in Netterden, Lettele en Zieuwent. (klik op de banner om hem te openen)

Energie kost geld. Dat geldt voor iedere huiseigenaar en elke huurder. Maar het geldt ook voor elk dorpshuis, sportvereniging, kerkgenootschap of andere dorpsorganisatie die een gebouw gebruikt.  De elektriciteitsrekening van een sportvereniging of een dorpshuis kan al snel in de duizenden euro’s per jaar lopen, en is daarmee vaak een belangrijke kostenpost op de exploitatiebegroting.

In steeds meer dorpen dringt het besef door dat meedoen aan groene-energie projecten wel eens goed voor de clubkas kan zijn. Als nieuwe intiatieven worden dit keer uitgelicht: Zonnecentrale Loenen en Mobiel Gedeeld Zieuwent

Netwerk Duurzame Dorpen brengt duurzame initiatieven uit heel Nederland in kaart, op dit moment al 184! Al deze initiatieven, specifiek gericht op dorpen en kleine kernen, zijn nu gebundeld op www.netwerkduurzamedorpen.nl. Mag uw project hieraan niet ontbreken? Voeg deze dan zelf toe op de site. Het is ook mogelijk om uzelf aan te melden als deskundige wanneer u uw kennis en ervaring wilt delen.
Help mee de kaart te vullen!

Ook duurzame Gelderse initiatieven komen op de kaart van Netwerk Duurzame Dorpen! Recentelijk Ammerzoden. Lees hier meer over het bijzondere project van een tuin om te ontmoeten, in te werken en van te genieten.

Reacties

Hey there! I just wanted to ask if you ever have
any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked
and I ended up losing a few months of hard work due to no back up.
Do you have any solutions to stop hackers?

Feel free to surf to my website ... zytax preco portugal - https://ptpt.air-text.com/extensor-peniano-funciona/2147/zytax-preco-por...

I really appreciate this post. I've been looking everywhere for this!
Thank goodness I found it on Bing. You have made my day!

Thanks again!

Also visit my blog post; гонартроза на коляно -
https://bg.cncc-cam.org/joints/2044/gonartroza-na-kolyano-lechenie-pri-s...

Therefore, people set aside more day online.

Feel free to surf to my web site kuorsausleikkaus - https://fi.hospiz-veritas.de/snore/

 

 

Kracht en initiatief van bewoners