Training voor bestuursleden van dbo's en dorpshuizen

Exclusief voor DKK leden

Op dinsdagavond 4 oktober organiseert DKK een training met workshops gericht op bestuurlijke vaardigheden en actuele thema’s. De training is bedoeld voor nieuwe en zittende bestuursleden van dorpshuizen en dorpsbelangenorganisaties die lid zijn van de DKK. Doel van de avond is het vergaren van tips & tools, kennis en inspiratie. Daarnaast zal er volop gelegenheid zijn om elkaar als ‘collega’s’ en de DKK als organisatie beter te leren kennen.

Als bestuurslid van een dorpsbelangenorganisatie of dorpshuis/Kulturhus komt er vanalles op uw pad. U loopt vast weleens tegen vragen of problemen aan, net als de bestuurders van de circa 300 andere dorpshuizen en DBO’s die lid zijn van onze vereniging! Daarom nodigen wij u en al uw ‘collega’s’ uit voor een speciale avond, gericht op het besturen van dorpshuizen en dorpsbelangenorganisaties.

DKK nodigt u bij deze van harte uit voor een training met als doel  te leren en te inspireren.

De bestuurstraining zal op twee locaties worden gegeven!
De deelnemers waren voornamelijk afkomstig uit Haaften en Hoenderloo en daarom gaan we naar deze dorpen toe.

Onderwerpen

  • In Haaften zullen de onderwerpen 'Verbreden en verbinden', 'Help, ik ben penningmeester' en 'Financieren van een bewonersinitiatief' aan de orde komen.
  • In Hoenderloo gaan we in op de thema's 'Dorpshuis in een leegstaand schoolgebouw' en 'De kansen van de WMO'.


Wie wil, kan alsnog aansluiten, maar dient zich wel eerst per mail aan te melden bij: vanessajacobs@dkkgelderland.nl. U ontvangt van haar de verdere details.

 

Nadere toelichting op de thema's:

1.  Dorpshuis in een leegstaand schoolgebouw

Wat komt allemaal kijken bij het herbestemmen van vastgoed? De eerste resultaten van het onderzoek dat de DKK samen met de BOKD en OVKK uitvoert naar Herbestemming Vastgoed Gelderland.
Door: René Stern

2.  Financieren van een bewonersinitiatief

Over nieuwe ontwikkelingen op subsidiegebied en de verschillende manieren van fondsenwerving.
Door: Peter van Heek

3.  Help! Ik ben penningmeester

 Penningmeester zijn betekent meer dan af en toe een factuur betalen. Je krijgt te maken met belastingen, personeel, vrijwilligers. Een uitwisseling aan de hand van vragen, knelpunten en oplossingen uit de praktijk.
Door: Patrick van Gemert

4.  Verbinden en Verbreden

 Hoe versterk en onderhoud ik het netwerk van mijn organisatie, met bijvoorbeeld bewoners, partnerorganisaties en vrijwilligers?  Centraal staan de thema’s: communicatie, betrekken van jongeren en vrijwilligersbeleid.
Door: Josien Durieux

5.  Een Duurzame ontmoeting

Hoe versnellen we samen het verminderen van fossiele brandstoffen? Maak kennis met het Netwerk Duurzame Dorpen, dat gevormd wordt door een groot aantal ervaringsdeskundigen met inspirerende projecten in dorpen uit heel Nederland.
Door: Lex Hoefsloot en Wim Dijkstra (mede-initiatiefnemer energiecoöperatie Dorpsbelang Wichmond Vierakker)

6.  De kansen van de WMO

Hoe kunnen Dorpshuizen effectief inspelen op de sociaal maatschappelijke veranderingen? Praktijkvoorbeelden aan de hand van de Wmo-scan.
Door: Anja Slendebroek

 

In de bijlage vindt u de volledige uitnodiging met het programma.


Wie wil, kan alsnog aansluiten, maar dient zich wel eerst per mail aan te melden bij: vanessajacobs@dkkgelderland.nl. U ontvangt van haar de verdere details.

Date: 
dinsdag, 4 oktober, 2016 - 19:30

Locatie

Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners