Jury Europese Dorpsvernieuwingsprijs bezocht Hoonhorst

Op 18 mei jl. ontving Hoonhorst de jury van de door ARGE in Wenen uitgeschreven tweejaarlijkse Europese Dorpsvernieuwingsprijs

De Nederlandse Dorpsvernieuwingsprijs 2015, uitgeschreven door de LVKK, is door Hoonhorst gewonnen. Daarom kwam op 18 mei een internationale jury met leden uit Oostenrijk, Duitsland en Slowakije op bezoek. De jury kreeg een geweldige presentatie in Kulturhus Hoonhorst over alle projecten die gerealiseerd zijn en over de plannen voor de toekomst.


Daarna werd te voet een tocht door het dorp gemaakt en werd per auto een bezoek gebracht aan innovatieve bedrijven in het buitengebied. Zo kreeg de jury een prima indruk van hetgeen al gerealiseerd is. 
De jury was onder de indruk, zoveel vrijwilligers die hun expertise en tijd ingezet hebben om het dorp leefbaar te houden en vooral ook duurzaam te maken. 
In september wordt bekend of Hoonhorst de Europese Dorpsvernieuwingsprijs gewonnen heeft. Ze gaan de strijd aan met 23 andere genomineerden uit heel Europa. Een delegatie uit Hoonhorst gaat naar Tihany in Hongarije, om te horen en te zien of zij deze prestigieuze prijs gewonnen hebben.

 

Met dank overgenomen van: http://www.lvkk.nl/ 

Zie ook: http://www.duurzaamhoonhorst.nl/nieuws/jury/

Locatie

Hoonhorst
Thema: 
Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners