Wat te doen bij hoge WOZ voor ons dorpshuis?

Sinds kort is ons dorp in het gelukkige bezit van een Multifunctioneel Centrum. Helemaal goed zou je zeggen!! Tot dat de aanslag OGB van onze gemeente op de deurmat viel. Het bedrag onder de streep was een echte “tegenvaller”. Kunnen wij bij de DKK info dan wel advies krijgen over de aanpak van deze kwestie?? Wij zijn benieuwd of er regels zijn voor Dorpshuizen. En of we aan de hoogte van het bedrag nog wat kunnen doen.
Naam: 
Multifunctioneel Centrum

Locatie

Reacties

Dit probleem speelt in meer gemeenten. Er zijn maar een paar gemeenten in Nederland die de dorpshuizen hebben vrijgesteld van OGB.

Als jullie OGB hoog is, is de WOZ-waarde hoog vastgesteld. Hebben jullie daar bezwaar tegen gemaakt? Hoe hoog is de OGB en hoe hoog is de WOZ-waarde vastgesteld?

Er is jurisprudentie over deze zaak bij een museum in Rotterdam. De WOZ-waarde is verlaagd, omdat het museum niet regulier verkocht kan worden en ook een maatschappelijke functie heeft. Een dorpshuis of multifunctioneel centrum kun je vergelijken met een museum. Op de vraagbaak dorpshuizen staat hier ook meer over. Zie link. http://www.dorpshuizen.nl/vraagbaak/oz-belasting/

Als jullie meer informatie nodig hebben, reageer dan s.v.p. Graag blijven we op de hoogte of jullie actie resultaat heeft bij de gemeente. Zo nodig kunne we ondersteunen bij een overleg met de gemeente.

Met vriendelijke groet,

Peter van Heek

 

 

Kracht en initiatief van bewoners