De DKK is onstpannen het nieuwe seizoen ingeslagen!

Na een zomervakantie, waarin toch nog veel werk is verzet voor o.a. het provinciale leefbaarheidsprogramma en het Netwerk Duurzame Dorpen, hebben we het werk weer opgepakt. Maar niet voordat we het nieuwe seizoen gezamenlijk, met bestuur en medewerkers, op een gezellige en ontspannen waren ingeslagen. Met klompjesgolf! We maakten deze middag ook in informele setting kennis met de aspirant bestuursleden John Peters (uit Alverna) en Werner Ludwig (uit Hoenderloo). Zij zullen in de ALV van november aan de leden worden voorgesteld en na formele benoeming worden aangesteld als nieuwe bestuursleden.

Rondleiding en afscheid

Met deze aftrapbijeenkomst waren we te gast op Melkveebedrijf de Genders in Giesbeek. Tijdens een rondleiding door dit moderne melkveebedrijf kregen we uitleg over de melkrobot, waar de koeien ook aan moesten wennen. We zagen de ruime, koele stal, waar de koeien heerlijk voor de ventilator lagen en we leerden dat zes ganzen evenveel gras van het land vreten als één koe!

Na al deze indrukken was het tijd voor een maaltijd. Hierbij sprak onze voorzitter nog een afscheidswoord ter attentie van Ate van Balen die het na 10 jaar DKK bestuur wat rustiger aan gaat doen! In Dorpskontakt van juli j.l. kon u het afscheidsinterview met hem lezen.

Verborgen parel

Om het eten te laten zakken legden we een parcours klompjesgolf af door de weilanden van De Genders. Het eindpunt was een schitterende waterplas. Echt een verborgen pareltje langs de provinciale weg, ontstaan door afgraving voor de aanleg van diezelfde weg. Een particulier stukje natuur, in eigen beheer en voor een select gezelschap toegankelijk. We konden daar deze mooie groepsfoto’s maken zodat u kennis kunt maken met de gezichten van bestuur en medewerkers. U komt in de dorpskontakt ongetwijfeld artikelen tegen van de hand van deze en geen of u ontmoet ze bij bijeenkomsten.

Bestuur en medewerkers, v.l.n.r. staand: Peter van Heek, Gerrit Kapteijns, Lex Hoefsloot, John Peters, Ate van Balen, Patrick van Gemert, Nicolet Hoorn, Ton Wormgoor, René Stern, Werner Ludwig, Sabine Salomons, Leidy van der Aalst, Krijno Horlings, Josien Durieux, John Smeets. Zittend: Vanessa Jacobs, Ria Vreman, Tinie te Dorsthorst.
Deze foto is helaas niet helemaal compleet, afwezig waren de bestuursleden Niko Wiendels en Leo Vonk en medewerkers Riti Hermán Mostert en Anja Slendebroek.

En… actie!

De DKK is inmiddels alweer volop in actie. Er worden deze maand dorpsplannen gepresenteerd (Alverna en Harfsen) en er gaan de komende tijd nieuwe dorpsplanprocessen starten (Haalderen, Halle, Duiven-West). En onze agenda staat vol met activiteiten. Er wordt een reeks trainingen gegeven over marketing voor dorpshuizen (helaas vol, maar volgend jaar volgt een nieuwe serie). Er staat een bestuurstraining op de planning met allerlei praktische workshops. Dan ook nog een Kijkje in de Keuken van de Zorgcorporatie in Mariënvelde. En niet te vergeten de ALV op 15 november met naast het zakelijke deel weer een interessant thema.

Er is voor elk wat wils!

Zo divers als onze leden zich inzetten voor leefbaarheid, zo uiteenlopend zijn de activiteiten die we organiseren. Zoekt u informatie over een onderwerp dat onverhoopt niet aan bod komt? Schroom dan niet om met ons contact op te nemen of stel uw vraag in het vraag-antwoord-Forum of op Facebook!

Josien Durieux

Locatie

Giesbeek
Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners