Stichting Dorpsraad Kapel-Avezaath

Type organisatie: 
Plaats: 
KAPEL-AVEZAATH
Gemeente: 
Tiel
Inwoneraantal: 
950

Locatie

KAPEL-AVEZAATH
Omschrijving: 

De dorpsraad is een stichting die zich ten doel stelt de leefbaarheid in Kapel-Avezaath op allerlei gebied zo veel en zo goed mogelijk te behartigen en te bevorderen. Sinds de oprichting in december 2007 is de dorpsraad in ons dorp actief. In deze periode is er al veel bereikt! In overleg met de gemeente is bijvoorbeeld het dorpsplein gerealiseerd met banken, tennistafel, jeu-de-boulesbaan en het beeld van Coen Kaayk. Ook is, dankzij de inspanningen van de dorpsraad, het voetpad aan de Zoelensestraat aangelegd.

Het doel van alle activiteiten van de dorpsraad is het vergroten van de leefbaarheid in Kapel-Avezaath. In kleine dorpen komt dit aspect steeds meer onder druk te staan. Enerzijds door het verminderen van voorzieningen als basisschool, openbaar vervoer, winkels, etcetera. Anderzijds door een zich terugtrekkende overheid waardoor mensen steeds meer op zichzelf worden geworpen en afhankelijk worden van hun directe omgeving.

De dorpsraad meent dat de leefbaarheid van Kapel-Avezaath gekenmerkt wordt door de vitaliteit van ons dorp. De vitaliteit wordt in dit verband bepaald door de aanwezigheid van dorpsfaciliteiten en –ontwikkelingen, de sociale omgang met elkaar en de wijze waarop zorg en welzijn georganiseerd is.

Wanneer de dorpsraad praat over vitaliteit, dan heeft zij het over thema’s als: welbevinden, geluk, eenzaamheid, veiligheidsgevoel, bereikbaarheid/openbaar vervoer, basisvoorzieningen zoals buurtsuper en basisschool, buurthulp, bouwen voor ouderen en betrokkenheid met de directe omgeving.

 

 

Kracht en initiatief van bewoners