Stg. Sport & Recreatie Beneden-Leeuwen

Type organisatie: 
Plaats: 
BENENDEN-LEEUWEN
Gemeente: 
West Maas en Waal
Inwoneraantal: 
4 000

Locatie

Leliestraat 19
6658 XN BENENDEN-LEEUWEN
Omschrijving: 

Ongeveer 40 jaar geleden werd Sport- en ontmoetingscentrum De Rosmolen in Beneden-Leeuwen gebouwd. Na jarenlang enthousiast gebruik was dit pand gedateerd en uitgeleefd. De gemeenteraad vond dat in de grootste kern van de acht dorpen op zijn minst een goed onderhouden verenigingsgebouw moest komen te staan. In het dagblad De Gelderlander van 19 januari 2013 deed wethouder Bert van Swam een oproep voor een groep mensen die bereid waren om zich vrijwillig in te zetten voor het realiseren van een nieuwe MFA De Rosmolen. Dit alles met het oog om later het gebouw te kunnen privatiseren. Zonder vrijwilligers zouden de kosten voor de nieuwe Rosmolen te hoog worden.

De groep vrijwilligers die werd aangetrokken vormde een bestuur onder de naam; ‘Stichting Sport & Recreatie Beneden Leeuwen’. Zij hebben als doel; het verwerven en de duurzame instandhouding van MFA De Rosmolen en eventuele andere maatschappelijke accommodatievoorzieningen in Beneden Leeuwen. Hiermee wordt inhoud gegeven aan haar taak om in de toekomst educatieve, culturele, welzijns-, sport-, recreatieve- en zorgactiviteiten mogelijk te maken.

Op dinsdagmorgen 22 april 2014 is op het veld direct naast het oude pand, de eerste paal de grond in gegaan en is men begonnen aan de realisatie van een gloed nieuwe multifunctionele accommodatie.

 

 

Kracht en initiatief van bewoners