Stg.Dorpshuis Tricht

Type organisatie: 
Plaats: 
TRICHT
Gemeente: 
Geldermalsen
Inwoneraantal: 
1 800

Locatie

Prins Johan Frisoplaats 1
4196 AC TRICHT
Omschrijving: 

Aanmelding "Kroonappels"

Het Dorpshuis VAN, VOOR en DOOR het dorp van Stg. Dorpshuis Tricht

Doel initiatief
Het Dorpshuis Tricht als het sociaal-cultureel middelpunt van het dorp. Het wil een belangrijke bijdrage leveren aan het Dorpsgevoel en het voorzieningen niveau dat wij als klein bedreigd dorp van 2000 inwoners nodig hebben. Samen zijn wij sterk en daarom doen wij het samen met en voor elkaar. Wij doen het uit principe sinds 2 jaar GEHEEL met vrijwilligers (inmiddels 106) die zich in teams hebben georganiseerd. Alleen zo wordt het een Dorpshuis VAN en VOOR ons!

Betekenis initiatief
Wij hebben nu al na 2 jaar heel veel (structurele) activiteiten opgezet zoals de aanschuiftafel, jong talent op de planken, friscoavonden, dansavonden, DDD Diversen op DonderDag etc. Allemaal met veel betrokkenheid van de vele vrijwilligers, en de vele deelnemers (vaak meer dan 100).Bewoners –jong en oud maken door de activiteiten kennis met elkaar en zo ontstaan beginnende vriendschappen en ook zakelijke en zorggerichte contacten. Tricht is los, het hele dorp praat er over en geniet er van!

Waarom winnen
De aanpak van Tricht is nu een voorbeeld voor veel buurtgemeenten. In de huidige tijdgeest zijn ontmoeting, verantwoordelijkheid voor elkaar en een goed voorzieningenniveau belangrijke aspecten voor de bewoners van een klein dorp. Dat kan ons Dorpshuis nu voor een groot gedeelte al bieden. Maar het stelt wel eisen aan het gebouw waar het gebeurt en dat is nu hopeloos verouderd. Wij kunnen veel, maar geen stenen bakken, daarvoor hebben wij nog € 100.000 nodig.

 

 

Kracht en initiatief van bewoners