Wijkcentrum De Brink (Huurlingsedam-Kerkeveld)

Type organisatie: 
Plaats: 
WIJCHEN
Gemeente: 
Wijchen
Inwoneraantal: 
4 747

Locatie

Brink 27
6603 JR WIJCHEN
Omschrijving: 

PERSBERICHT - Wijkcentrum DE BRINK kandidaat voor wedstrijd Oranje Fonds Kroonappels Deelname met drie activiteiten
Wijkcentrum DE BRINK van de wijken Huurlingsedam en Kerkeveld in Wijchen doet met drie activiteiten mee aan de wedstrijd Oranje Fonds Kroonappels. Dit is een speciale actie van het Oranje Fonds ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging. Het Oranje Fonds is op zoek naar de mooiste, beste, succesvolste en leukste sociale initiatieven.

En Wijkcentrum De Brink organiseert ze!

Hoe kunt u stemmen?Helpt u De Brink de meeste stemmen te verzamelen? In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kunt u op de initiatieven van De Brink stemmen door naar www.kroonappels.nl te gaan. De initiatieven heten:
1. Buurtwerkbedrijf “BRINKIDEE” voorziet wijkcentrum De BRINK in beheer en onderhoud.
2. Buurtwerkbedrijf “BRINKIDEE” voorziet in het opzetten van activiteiten voor en door de wijkbewoners.
3. Pluk-en moestuin realiseren en onderhouden.

Waar vindt u de initiatieven?U vindt de initiatieven op www.kroonappels.nl onder de gemeente Wijchen in de categorie Buurt. U kunt de voordracht ook op www.wijkcentrumdebrink.nl bekijken.

Geldbedrag van 50.000 euro
Het maatschappelijk initiatief met de meeste stemmen wint een mooi geldbedrag van 50.000 euro en krijgt landelijke bekendheid. De Brink kan met dit geldbedrag weer prachtige en leuke activiteiten organiseren voor de wijk.
Stem ook en deel dit bericht met uw familie, vrienden, buren en kennissen.
1.Buurtwerkbedrijf “BRINKIDEE” voorziet wijkcentrum De BRINK in beheer en onderhoud

Dorpsbewoners met een beperking (door een niet aangeboren hersenletsel) zorgen overdag voor beheer van bar/keuken en voorzien in onderhoud van het wijkcentrum. Zij zijn de medewerkers van BRINKIDEE. Daardoor is er een open inloop voor wijkbewoners en wordt tegelijk de zelfregie van burgers met een beperking gestimuleerd en hun maatschappelijke positie verbeterd. Hierdoor is er een plek in de nieuwbouwwijken waar mensen overdag samen kunnen komen, elkaar ontmoeten en een door de medewerkers geserveerd kopje koffie of thee drinken en door medewerkers van BRINKIDEE zelfgemaakte appeltaart, broodje, tosti of panini nuttigen.Het is een uniek project in wijkcentrum waar mensen met een beperking positief worden gestimuleerd om weer in hun kracht te komen en samen met de bewoners in de wijk de sociale cohesie versterken. De medewerkers worden niet meer in een activiteitencentrum ‘bezig gehouden’, maar worden door dit project uitgedaagd om in het ‘het echte leven’ deel te nemen. Ze ontdekken nieuwe mogelijkheden voor zichzelf en verleggen hun eigen grenzen. Tevens hebben ze hierdoor contact met kinderen en volwassenen uit de wijk. Voorheen was dit vooral met mede lotgenoten en begeleiders. Ze nemen weer deel aan de maatschappij.

2. Buurtwerkbedrijf “BRINKIDEE” voorziet in het opzetten van activiteiten voor en door de wijkbewoners.Wijkbewoners organiseren samen met de medewerkers van BRINKIDEE activiteiten voor en door de wijk. Hierdoor versterken de sociale cohesie en verbeteren de maatschappelijke positie van wijkbewoners, met en zonder beperking. Er zijn al meerdere activiteiten in ontwikkeling zoals taart bakken, broodjes maken, een moeder-kind ochtend, kinder-knutselmiddag, koersbal en jeu des boules, kookworkshops. En er zijn nog heel veel ideeën. Om alle wijkbewoners te bereiken zijn vrijwilligers en medewerkers druk met de voorbereidingen van een Campagne BRINKIDEE op 12 en 13 april 2013. Ze gaan dan de wijk in om mensen uit te leggen wie we zijn, wat we doen en wat het voor wijkbewoners kan betekenen.Het is een concept waarbij medewerkers en buurtbewoners samen bepalen welke activiteiten er ontwikkeld worden. Het gaat altijd om vraag en aanbod. Het hoeft niet altijd om een grote activiteit te gaan. Er kan bijvoorbeeld hulp gevraagd worden om thuis iets op te hangen, een hond uit te laten, een wandelmaatje zoeken, etc. Het is een nieuwe manier om betrokkenheid in de wijk te krijgen. Iedereen die een idee heeft kan naar het wijkcentrum komen en samen met de medewerkers kijken of ze het idee kunnen realiseren. Daarom heet het buurtwerkbedrijf ook BRINKIDEE!

 

 

Kracht en initiatief van bewoners