Maak kans op € 500,- met de Buurtwijs schrijfwedstrijd!

Werk jij aan de leefbaarheid, samenhang en sociale veiligheid in de buurt? Heb je zicht op wat wel of niet werkt bij buurtontwikkeling en heb je een goede pen? Doe dan mee met de Buurtwijs schrijfwedstrijd en win € 500,-!

Wat weet jij, wat kan jij, wat wil je meegeven aan anderen die aan buurtontwikkeling werken? Heb je tips, een verhaal, een project dat ontzettend goed werkt? Schrijf op wat je doet, waarom je dit doet en waarom je vindt dat het bijdraagt aan buurtontwikkeling.

Prijzen

Buurtwijs wil met deze wedstrijd graag de initiatieven promoten die buurtontwikkeling stimuleren. De verhalen dienen als bron van informatie voor andere buurtprofessionals, stadmakers en actieve bewoners. Alle genomineerden bieden we een schrijftraining en een training social media aan, zodat zij verhalen over hun werk nog beter kunnen opschrijven en verspreiden. De winnaar ontvangt naast de training een geldbedrag van € 500,-. Het is aan de winnaar zelf om een goede bestemming voor het geld te vinden. Dit kan bijvoorbeeld een investering zijn in het buurproject waar je actief bent, of in je eigen ontwikkeling.

Voor wie?

Ondernemende burgers, stadmakers, buurtwerkers, sociaal ondernemers, community organizers. Oftewel iedereen die aan buurtontwikkeling werkt en hier veel waarde aan hecht. En die het leuk vindt om hier een mooi praktijkverhaal over op te schrijven.

Laat je stem horen!

Door beter zichtbaar te maken wat community builders doen en hoe dit leidt tot meer samenhang en leefbaarheid in buurten, kunnen we de inhoud en kwaliteit van buurtontwikkeling verbeteren.

De procedure

  • Word onderdeel van het platform Buurtwijs, een profiel maak je hier aan
  • Stuur je verhaal in via het formulier op buurtwijs.nl. Dit formulier zie je alleen als je bent ingelogd. Hier vind je ook tips voor het schrijven van een praktijkverhaal. Je verhaal mag maximaal 900 woorden zijn
  • De deadline voor het insturen is 31 december 2016
  • De winnaar wordt begin 2017 bekend gemaakt

In het reglement vind je een uitgebreidere toelichting op de procedure en de criteria waar de jury de verhalen op selecteert. Neem voor meer informatie contact op met Buurtwijs via info@buurtwijs.nl.

Locatie

Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners