Dorpsplan Kapel-Avezaath gepresenteerd

Aan de nieuwsgierigheid van de inwoners van Kapel Avezaath kwam vanavond een eind tijdens de presentatie van het dorpsontwikkelingsplan! 75 belangstellenden waren aanwezig in Huize Poelzicht op de slotavond van het dorpsplan proces.

Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Cor Oostveen van de dorpsraad, het tweede exemplaar aan wethouder Corry van Rhee van de gemeente Tiel. "mooie dingen vasthouden, ontwikkelen wat belangrijk is. Het dorp is aan zet en dat zal voor ons als gemeente nog even wennen zijn! Maar we hebben hele actieve en betrokken wijkregisseurs die de bewoners zullen ondersteunen. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt, want er is enthousiasme zonder te klagen", verwoordde de wethouder haar blik op het proces.

Het DOP is opgebouwd vanuit vier hoofdthema's en daaronder zijn 49 acties geformuleerd. Als DKK wensen we de dorpsraad en alle betrokkenen daar veel succes bij en we bieden uiteraard onze ondersteuning aan waar nodig!

De hoofdthema's, erg mooi geformuleerd, zijn:

  • Delen van vreugde en verdriet, zorg en hulp
  • Genieten van een groene en agrarische omgeving
  • Je veilig en geborgen voelen
  • Fijn wonen en de aanwezigheid van voorzieningen.

De vier Quick wins waar tijdens de bijeenkomst al in subgroepjes mee gestart wordt, zijn: dorpsverfraaiing, communicatie, zwerfafval en veiligheid.

 

Zie ookDe Stad Tiel: dorpsplan Kapel-Avezaath gepresenteerd

Blijf via de website www.kapelavezaath.info op de hoogte!

Locatie

Kapel Avezaath
Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners