Streekforum 2017: Ondernemers en bewoners in gesprek over leefbaarheid en wederkerigheid

De Stichting Vrienden van de DKK brengt nieuwsgierige en inspirerende ondernemers en bewoners samen! Het gaat om de leefbaarheid van kleine kernen, dorpen en het platteland:

Welke ideeën en belangen liggen op één lijn?
Welke mogelijkheden zijn er? 

Deze vragen vormen het uitgangspunt van het streekforum in Berkelland (en omgeving) op donderdagavond 26 januari 2017 van 18:00-21:30 in Kulturhus 't Stieltjen te Haarlo. Inspirerende inleiders vertellen over trends en ontwikkelingen en ondernemers uit de regio delen hun eigen ervaring, ideeën en ambities. Wat denkt de zaal over wederkerigheid tussen bewoners en ondernemers als het gaat om leefbaarheid? Welke speerpunten moeten nodig opgepakt worden? 

Ga via deze link direct naar het aanmeldformulier. 

 

Wat is leefbaarheid?

Leefbaarheid in kleine kernen en op het platteland raakt iedereen, van jong tot oud, bewoner, ondernemer, beleidsmaker en toerist.

Als je bij de leefbaarheid denkt aan een positieve uitstraling, een exclusief tintje, inspiratie, een streek die wordt gekenmerkt door vernieuwing en lef maar ook door betrouwbaarheid en authenticiteit dan begint er vast al van alles te borrelen.

En of het nou gaat om wonen, werken of recreëren… samen weet je meer en kom je verder! Daarom het Streekforum!

Wat is de Stichting Vrienden van de DKK?

De Vrienden zijn ondernemers die het werk van de Vereniging Kleine Kernen, tegenwoordig DKK Gelderland steunen. Met een kleine financiële bijdrage werd de nieuwsbrief van de vereniging mogelijk gemaakt en in iedere editie stond artikel ‘Vriend in the spotlight’. In januari 2016 is het eerste Streekforum gehouden om ook inhoudelijk de verbinding te leggen tussen bewoners en ondernemers op gebied van leefbaarheid. Bij verdere uitwerking en uitvoering van de ideeën kan de Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen een ondersteunende rol vervullen.

Regionale aanpak

Omdat iedere streek zijn eigen identiteit kent, pakt de Stichting Vrienden van het regionaal aan. Het tweede Streekforum wordt gehouden in Berkelland waarbij geïnteresseerden uit de omgeving uiteraard ook van harte welkom zijn.

Locatie:      

Kulthurhus ’t Stieltjen in Haarlo.
Wolinkweg 12, 7273 SL Haarlo (plan hier je route via google maps)

Programma:

18:00 Ontvangst en inloop.      
Alle deelnemers zijn welkom om een hapje mee te   eten.

19:00 Opening door de Stichting Vrienden van de DKK.

19:05 Uitleg van de avond door avondvoorzitter Hein Pieper.

19:20 Twee inspirerende inleiders krijgen het woord om ons mee te nemen in de  trends en ontwikkelingen die zij zien en de ideeën en visies die zij hebben:

  • Foppe Atema, directeur van Achterhoek2020
  • Brigitte Bauer, Hoogleraar vervolgens Research Fellow aan de University of Texas at Austin, binnen het vakgebied Historisch Vergelijkende Taalwetenschap en Franse Taalkunde. Sedert 2008 doet zij ook vergelijkend onderzoek naar de ontwikkeling van de detailhandel in diverse Westerse landen.

19:45 Korte pauze om dit te laten bezinken en iets te drinken

20:00 Lokale ondernemers aan het woord
Vanuit hun eigen branche vertellen zij welke trends zij zien op gebied van leefbaarheid en welke beweging zij met hun bedrijf/organisatie maken of  stimuleren.

20:45             In gesprek met de zaal om speerpunten te formuleren
Onder leiding van avondvoorzitter Hein Pieper formuleren de toehoorders  speerpunten voor de leefbaarheid van het platteland  en de kleine kernen.

21:30 Afsluiting met een borrel om gezellig na te praten en te netwerken.

Interesse?

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Het is wel noodzakelijk dat u zich van tevoren opgeeft via het online formulier.

Het bestuur van de Stichting Vrienden van de DKK begroet u graag!

Download hieronder de volledige uitnodiging in PDF.

Voor vragen kunt u contact opnemen via: vriendenvan@dkkgelderland.nl

Date: 
donderdag, 26 januari, 2017 - 18:00

Locatie

Kulturhus 't Stieltjen
Wolinkweg 12
7273 SL Haarlo
Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners