Arbeidsvoorwaarden dorpshuis beheerder

Geregeld krijgen we vragen m.b.t. de arbeidsvoorwaarden voor een beheerder van een Dorpshuis. Wat is een normaal salaris voor een beheerder? Bouwt hij ook pensioen op? Zitten ze in een cao?
Naam: 
DKK Gelderland

Locatie

Reacties

Voor accommodaties geldt over het algemeen geen verplichting voor een CAO als de organisatie niet is aangesloten bij een werkgeversorganisatie. De dorpshuizen zijn dan niet verplicht om een beheerder conform een cao te betalen of om een pensioenregeling te treffen. Wel moet natuurlijk voldaan worden aan de wettelijke vereisten, zoals het minimumloon, vakantietoeslag en wettelijke vakantiedagen. Daarboven kunnen wel aanvullende afspraken gemaakt worden, bijvoorbeeld over extra vakantiedagen, dat je wel een bepaalde cao (gedeeltelijk) volgt of een pensioenregeling treft. Maar dit is dan een vrije keuze en vaak afhankelijk van het kostenplaatje, want het moet natuurlijk wel op te brengen zijn voor het dorpshuis.

De vraag wat een normaal salaris voor een beheerder is, is ook lastig te beantwoorden. Dit is erg afhankelijk van het takenpakket van de beheerder en loopt dan ook uiteen van het minimumsalaris tot een modaal inkomen of soms zelfs meer. Het maakt namelijk nogal wat uit of de beheerder bijvoorbeeld alleen de bar bedient en schoonmaak doet, of dat hij bijvoorbeeld ook verhuuradministratie, facturatie, aansturen medewerkers en vrijwilligers en organisatie van activiteiten tot zijn takenpakket heeft.

Het hebben van personeel brengt de nodige verantwoordelijkheden met zich mee. Besturen zien hier vaak tegen op en informeren dan ook naar mogelijkheden zoals een uitzend- en detacheringsbureau. Dit kan het nodige werk uit handen nemen, maar strandt over het algemeen op het aanzienlijk hogere kostenplaatje. Een van de diensten die DKK Gelderland wel aanbiedt is het verzorgen van de salarisadministratie. Wij zorgen dan voor de salarisstroken, aangifte loonheffingen en jaaropgave voor een tarief van € 25 (excl BTW) per loonstrook.

Op de vraagbaak van dorpshuizen.nl is ook de nodige informatie te vinden over bijvoorbeeld secundaire srbeidsvoorwaarden Lees meer en cao- en salarisregelingen Lees meer . Als er verder vragen zijn kunt ook altijd contact opnemen met de DKK, wij denken dan graag met jullie mee.

 

Patrick van Gemert

 

Na uw publicatie is de Cao Welzijn algemeen verbindend verklaard door de minister. Vallen nu alle werknemers van dorpshuizen onder deze CAO?

Na uw publicatie is de Cao Welzijn algemeen verbindend verklaard door de minister. Vallen nu alle werknemers van dorpshuizen onder deze CAO?

Hi there! I just wanted to ask if you ever
have any issues with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a
few months of hard work due to no back up. Do you have any
methods to prevent hackers?

Take a look at my web page: Сialis - http://costofcial.com

Find cheapeast isotretinoin amex overseas <a href=http://bpdrugs.com>cialis no prescription</a> Amoxicillin With Claf

 

 

Kracht en initiatief van bewoners