Netterden Gelderse Trofee Winnaar Kern met Pit

Zaterdag 21 januari werd Netterden (480) inwoners de Gelderse Trofee Winnaar van Kern met Pit van de KNHM. Een geweldige verrassing maar meer dan verdiend. Uit 9 prachtige Gelderse projecten kwam Netterden als beste uit de bus. Met een aantal enthousiaste vrijwilligers en de Euregio werd het project ‘Mach Mit’ opgestart.

Kinderen in Netterden krijgen met dit project les in Duitse taal om zo de grens naar onze buren te verlagen en daarmee bij te dragen aan het vergroten van hun sociale redzaamheid en burgerschapsvorming in Europa.

De vrijwilligers hebben zelf lesmateriaal ontwikkeld en zijn aan de slag gegaan. Omdat het zo'n succesvol project is gaan leerkrachten dit nu voortzetten. Het aantal leerlingen is door dit initiatief toegenomen van 43 naar 46. Er is een prima samenwerking tussen de scholen, mooi voorbeeld van de Europese gedachte. 15% Van de leerlingen in Netterden is woonachtig in Duitsland.

Ook heeft VLN (Vereniging Leefbaarheid Netterden) diverse ‘Duitse’ activiteiten voor de kinderen georganiseerd in het projectjaar zoals o.a. een bezoek aan de burgemeester van Emmerich am Rhein op het Rathaus, een bezoek aan de theatervoorstelling Hansel und Gretel in het Stadttheater in Emmerich, samen met Inwoners van Emmerich basteln, samen met Kinderen van de Leegmeerschule de Weihnachtsbaum op het schoolplein in Netterden schmucken, etc, etc. 


Op 24 januari was het feest en alle kinderen in Netterden werden getrakteerd op een Berliner Bol. Op 25 maart is de grote finale in Amersfoort en Netterden hoopt als beste van alle provincies te eindigen. We kunnen allemaal stemmen om Netterden aan die eerste plaats te helpen.

Zie hier het bericht van Regio8

 

Tinie te Dorsthorst

 

foto v.l.n.r. Johan Kuster voorzitter Leefbaar Netterden, Sandra Giesen directeur basisschool Walburgis, Christa van Dee secretaris Leefbaar Netterden

Locatie

Netterden Netterden
Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners