Eerste school aangesloten bij de Verenigde Zelfstandige Dorpsscholen

7 juni 2017 was een prachtige en belangrijke dag voor alle scholen in NL die het moeilijk hebben en dreigen te verdwijnen vanwege een te laag leerlingenaantal. In Westerbroek (Groningen) is de eerste school aangesloten bij de Verenigde Zelfstandige Dorpsscholen (VZD). Dit plan is sinds vandaag officieel door de 1e en 2e kamer goedgekeurd.

De Jan Ligthartschool telt 34 leerlingen in 2 groepen. Een mooi voorbeeld van hoe het zou kunnen. Als DKK hebben we ons zeer goed kunnen oriënteren. Onze collega Guido heeft gesproken met de grondleggers van dit plan gehad en zelfs nog een 1 op 1 gesprek met de vice-premier Lodewijk Asscher gehad. Al met al een zeer inspirerende dag met toekomst perspectief.

Dreigt ook in uw dorp sluiting van de school vanwege te laag leerlingenaantal? Meldt u zich dan bij de DKK zodat ook er met de VZD ook mogelijkheden in Gelderland verkend kunnen worden!

Bekijk de reportage van RTV Noord over deze heuglijke dag op: http://www.rtvnoord.nl/nieuws/179123/Noord-Vandaag-Er-valt-wat-te-proosten-op-de-Jan-Lighthartschool 

En meer informatie over het initiatief VZD: https://stroomnederland.nl/initiatieven/verenigde-dorpsscholen/

Meer over de Jan Ligthartschool vindt u op de website: http://janligthartschool-westerbroek.nl/

 

Op de foto v.l.n.r. Teun Doornenbal, Lodwijk Asscher, Guido Ariessen

Locatie

Jan Ligthartschool
Oudeweg 74
9608 Westerbroek
Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners