Grijp de kans voor uw dorpshuis, de gemeenteraadsverkiezingen komen eraan!

 

Op 21 maart 2018 mogen we weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hoe staat de lokale politiek tegenover dorpshuizen, maatschappelijke accommodaties of kulturhusen? Als bestuur is het mogelijk om de politiek te ‘voeden’ met dit onderwerp zodat uw ambities, plannen en ideeën kunnen worden meegenomen in het opstellen van de partijprogramma’s. De lobby voor de gemeenteraadsverkiezingen is volop gaande, maak er gebruik van! <--break->

Formuleer een duidelijke boodschap met behulp van de Toolkit

De Toolkit met handvaten om te lobbyen treft u aan in de bijlage. Wanneer u als DKK-lid begeleiding of ondersteuning kunt gebruiken bij het opstellen van uw verkiezingsboodschap, eventueel samen met de andere dorpshuizen uit uw gemeente, dan is de DKK uiteraard bereid om dit te bieden! Neem gerust contact met ons op.

Handreiking ‘Dorpshuizenbeleid op maat’

Voor de vorige gemeenteraadsverkiezingen publiceerde de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK) in 2013 een Handreiking voor gemeenten genaamd ‘Dorpshuizenbeleid op maat’. Hierin staat bijvoorbeeld een basispakket van afspraken genoemd en welke verschillende profielen er zijn. In welk profiel herkent u uw gemeente en waarnaar wilt u streven?
De publicatie is niet geactualiseerd, omdat de strekking van nog steeds klopt. Wel zijn er enkele zaken genoemd die voor ons oncontroleerbaar zijn of ze nog steeds kloppen: de 12-dagen-regeling; het voorbeeld uit Skarsterlân en het voorbeeld van Peel en Maas en Venray. 1 op 1 overnemen is dus niet aan te raden.

Date: 
woensdag, 21 maart, 2018 - 12:00

Locatie

Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners