Dorpshuis van het jaar verkiezing 2017

In april is de zoektocht naar Dorpshuis van het jaar Gelderland gestart. We zochten hét bruisende hart van het dorp waar voor iedereen wat te beleven is. Er is massaal gehoor gegeven aan onze oproep. 105 mensen hebben via de website in totaal 74 dorpshuizen in Gelderland aangemeld. We hebben veel ontroerende, originele inzendingen gekregen, met foto’s, filmpjes en collages. Bewoners, vrijwilligers en beheerders tonen veel betrokkenheid en daadkracht om het dorpshuis echt een huis voor iedereen te laten zijn. De jury had de moeilijke taak om 6 dorpshuizen te nomineren. Ze heeft onder andere gelet op activiteiten voor jong en oud, vernieuwing, zichtbaarheid en enthousiasme.

De winnaar krijgt niet alleen mooi gedenkplaatje voor op de gevel. Angelique Krüger van Omroep Gelderland zal verslag doen van de wedstrijd en komt langs bij de zes beste dorpshuizen. Tijdens acht afleveringen, die in het najaar worden uitgezonden, krijgen zij uitdagingen om te laten zien waarom zij de titel verdienen. De zes dorpshuizen die de finale halen, krijgen elk – € 750,-. Komen jullie als winnaar uit de bus? €2.500,- en een eindfeest ter waarde van €3.000,-!

Startdatum: 
donderdag, 20 juli, 2017 - 13:45
Afbeelding: 

Locatie

NL

Nieuws en informatie over dit project

De zoektocht naar hét bruisende hart van het dorp

Deze strijd wilt u niet missen! Op 24 oktober om 17:20 was de eerste aflevering te zien op Omroep Gelderland (kijk terug). Iedere week kunt u de verkiezing volgen en op 12 december wordt de winnaar bekend gemaakt. Het uitzendschema is als volgt:

-        24 oktober worden de dorpshuizen voorgesteld
-        31 oktober BMV Mariënvelde
-        7 november Het Hart Eefde
-        14 november Gildehuis Lobith
-        21 november Kulturhus de Wanne in Beltrum
-        28 november Dorpshuis Willem de Zwijger Rheden
-        5 december Dorpshuis de Horst in Horssen
-        12 december Finale

"De verbouwing is klaar, maar onze ambities reiken verder dan beheren alleen. We bouwen verder, verder aan ons dorpshuis als 'Huis van het Dorp', met als moto: Iedereen hoort erbij." Aldus Luuk Kuiper voorzitter van het dorpshuis in Rheden tijdens de heropening en opendag 9 september jl.

Het is feest in Mariënvelde, Horssen, Lobith, Rheden, Eefde en Beltrum. BMV Mariënvelde, dorpshuis de Horst in Horssen, het Gildehuis in Lobith, dorpshuis Rheden Willem de Zwijger, het Hart Eefde en Kulturhus Beltrum zijn genomineerd voor de titel Dorpshuis van het Jaar. Wilt u deze strijd volgen? Op 24 oktober zal de eerste aflevering te zien zijn bij Omroep Gelderland.

 

 

Kracht en initiatief van bewoners