Dorpshuis Rheden na verbouwing heropend!

"De verbouwing is klaar, maar onze ambities reiken verder dan beheren alleen. We bouwen verder, verder aan ons dorpshuis als 'Huis van het Dorp', met als moto: Iedereen hoort erbij." Aldus Luuk Kuiper voorzitter van het dorpshuis in Rheden tijdens de heropening en opendag 9 september jl.

Vier jaar

In 2013 werd het dorpshuis voor het eerst geopend. Toen deed de kans zich voor om in de oude school middenin het centrum een dorpshuis te realiseren. Een wens die er al langer was. Met hulp van subsidies van o.a. de Provincie Gelderland kon er daarna verbouwd worden. De samenwerking met de 'inwonende buren' Activiteitencentrum SIZA (met cliënten met een niet aangeboren hersenletsel) liep gelijk goed en ook de gemeente juichte het initiatief toe.

Heropening

Wethouder Haverkamp van de gemeente Rheden deed de officiële heropening door de nieuwe balie te onthullen. Bemenst door cliënten van SIZA die daar de door hen gemaakte spullen verkopen en bezoekers informatie geven. De wethouder ziet de belangrijke rol die het dorpshuis in het sociale domein speelt. De grote maatschappelijke betrokkenheid van het bestuur en de vrijwilligers werd door hem geprezen.

Nominatie Dorpshuis van het jaar

Het bestuur is trots. Trots op haar 40 vrijwilligers, trots op de samenwerking met SIZA, huurders, gemeente, Vluchtelingenwerk Oost Nederland, Woonzorgnet, etc. En zeker trots op hun nominatie voor de titel 'Dorpshuis van het jaar'. In oktober barst de strijd om de titel los, een kans om zichzelf nog meer te laten zien.

 

Al met al een mooie dag met veel bezoekers en enthousiaste mensen.

Meer weten over dit dorpshuis? Kijk vanaf 24 oktober naar de strijd om de titel Dorpshuis van het jaar bij Omroep Gelderland.

 

Anja Slendebroek

Locatie

Dorpshuis Willem de Zwijger Rheden
Date: 
zaterdag, 9 september, 2017 - 10:00
Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners