Kijk elke dinsdagavond naar Dorpshuis van het jaar

De zoektocht naar hét bruisende hart van het dorp

Deze strijd wilt u niet missen! Op 24 oktober om 17:20 was de eerste aflevering te zien op Omroep Gelderland (kijk terug). Iedere week kunt u de verkiezing volgen en op 12 december wordt de winnaar bekend gemaakt. Het uitzendschema is als volgt:

-        24 oktober worden de dorpshuizen voorgesteld
-        31 oktober BMV Mariënvelde
-        7 november Het Hart Eefde
-        14 november Gildehuis Lobith
-        21 november Kulturhus de Wanne in Beltrum
-        28 november Dorpshuis Willem de Zwijger Rheden
-        5 december Dorpshuis de Horst in Horssen
-        12 december Finale

Dorpshuis van het Jaar
In april is de zoektocht naar Dorpshuis van het jaar Gelderland gestart. We zochten hét bruisende hart van het dorp waar voor iedereen wat te beleven is. Er is massaal gehoor gegeven aan onze oproep. Er zijn maar liefst 74 Gelderse dorpshuizen aangemeld. De aanmeldingen werden voorzien van originele en ook ontroerende inzendingen met foto’s, filmpjes en collages. Bewoners, vrijwilligers en beheerders tonen veel betrokkenheid en daadkracht om hun dorpshuis echt een huis voor iedereen te laten zijn.

And the nominees are…
De jury, bestaande uit medewerkers van de leefbaarheidsalliantie en Omroep Gelderland, had de moeilijke taak om zes dorpshuizen te nomineren. Er is onder andere gelet op activiteiten voor jong en oud, vernieuwing, zichtbaarheid en enthousiasme. De zes genomineerden zijn dan ook uniek in hun soort:

-        BMV Mariënvelde

-        Het Hart Eefde

-        Gildehuis Lobith

-        Kulturhus de Wanne in Beltrum

-        Dorpshuis Willem de Zwijger in Rheden

-        Dorpshuis de Horst in Horssen

De strijd barst los
Met een plekje in de finale zijn de genomineerden al verzekerd van € 750,- aan prijzengeld. Maar voor de winnaar ligt € 2500,- klaar en een budget van € 3000,- voor een dorpsfeest. Het is nu tijd voor de ‘strijd’. De dorpshuizen laten zich in de TV serie ‘Dorpshuis van het jaar’ van hun beste kant zien! De beheerders zijn allereerst twee dagen gezamenlijk op stap geweest met de filmploeg van Omroep Gelderland en presentatrice Angelique Krüger. Ze moesten elkaar beoordelen; van koffie tot aankleding en het ging er streng aan toe soms! Het mooie was dat de wedstrijd al snel een vriendschappelijk karakter kreeg en men vooral veel van elkaar leerde door letterlijk bij elkaar in de keuken te kijken.

Stem mee!
Uiteindelijk draait het toch ook om wie de meeste punten heeft! Als publiek kunt u dit beïnvloeden door te stemmen op uw favoriete dorpshuis. Daarnaast beoordelen de beheerders elkaars dorpshuis en als laatste de vakjury van de leefbaarheidsalliantie, bestaande uit medewerkers en gedeputeerde Bea Schouten.

Uitzendingen op TV:
Deze strijd wilt u niet missen! Op 24 oktober om 17:20 is de eerste aflevering te zien op Omroep Gelderland, de uitzending wordt ieder uur herhaald. Iedere week kunt u de verkiezing volgen en op 12 december wordt de winnaar bekend gemaakt.

Voor informatie, stemmen en foto’s kijkt u op http://www.dorpshuisvanhetjaar.nl/

Date: 
dinsdag, 24 oktober, 2017 - 17:15
dinsdag, 31 oktober, 2017 - 17:15
dinsdag, 7 november, 2017 - 17:15
dinsdag, 14 november, 2017 - 17:15
dinsdag, 21 november, 2017 - 17:15
dinsdag, 28 november, 2017 - 17:15
dinsdag, 5 december, 2017 - 17:15
dinsdag, 12 december, 2017 - 17:15

Locatie

Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners