Jongeren in het bestuur

Het is een wens voor veel besturen van dorpsbelangenorganisaties en dorpshuizen om jongeren in het bestuur te krijgen. In september stuurden wij mail aan al onze leden met daarin de oproep of jonge bestuursleden (tot 25 jaar) hun ervaringen en motivatie met ons wilden delen. Al heel snel konden we vijf gesprekken voeren met bevlogen, enthousiaste en zeer deskundige jongeren die bestuurslid zijn van een dorpsbelangenorganisatie (Loil, Loenen, Harskamp en Rekken) of dorpshuis (Puiflijk). Hun tips, zowel gericht aan jongeren om een bestuursfunctie te overwegen, maar ook hoe besturen jongeren kunnen werven, worden verwerkt in een factsheet.

Foto: Jong en oud in belangenvereniging Rekken

Voor jongeren zelf is een Facebookgroep aangemaakt: https://www.facebook.com/groups/dkkjongeren/. Bij deze groep kunnen alle jongeren zich aanmelden, met of zonder bestuurservaring, om vragen te stellen, voorbeelden te delen enzovoorts.

Foto: Kontaktraad Loil, een gemixed gezelschap

Het onderzoek naar jongeren in het bestuur is een opdracht van de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen. De concept-factsheet is momenteel in ontwikkeling en ook in Noord-Holland wordt dit thema behandeld en de resultaten zullen worden uitgewisseld. Meer over dit thema op onze website en in de volgende nieuwsbrief!

Josien Durieux

Locatie

Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners