Cursus Sociale Hygiëne, aanmelden tot 25 april!

In mei organiseert Vereniging DKK Gelderland voor haar leden twee cursussen Sociale Hygiëne.


Besturen van dorpshuizen, multifunctionele centra en kantines in zijn algemeenheid, waar alcoholhoudende dranken worden verkocht, moeten er voor zorgen dat er twee zogenaamde ‘leidinggevenden’ zijn met de Verklaring Sociale Hygiëne (SVH-diploma). Een leidinggevende moet minimaal 21 jaar oud en van onbesproken gedrag zijn. Deze personen dienen op de Drank & Horecavergunning vermeld te staan. De leidinggevende is mede verantwoordelijk voor naleving van de regels met betrekking tot de Drank en Horecawet. Om in het bezit te komen van de Verklaring Sociale Hygiëne moeten zij een examen afleggen. Dit leidt naar het diploma Sociale Hygiëne.


Cursusopzet

De cursus Sociale Hygiëne bestaat uit 3 cursusavonden van 19.30-22.00 uur en wordt op de derde avond afgesloten met een examen op de cursuslocatie. In de cursus wordt aandacht besteed aan de diverse wetgeving rondom alcohol(verkoop) en komen risicofactoren als alcohol, gokken en drugs aan bod. Naast de beleidsmatige kant van sociale hygiëne wordt tevens ingezoomd op gespreksmodellen, welke meer gaan over effectief reageren op voorkomende situaties. Leidend hierin is het leerboek. De docent vat relevante informatie samen en bereidt voor op het examen, dat afgenomen wordt door de SVH, Stichting Vakonderwijs Horeca. De cursus wordt gegeven door een erkende docent, die gespecialiseerd is in dorpsaccommodaties en sportkantines.

Bij deze cursus moet u rekening houden met enkele uren zelfstudie.


Data en locaties

Herwen: maandagavond 14 en 28 mei, examen maandagavond 11 juni

Wekerom: donderdagavond 17 en 31 mei, examen donderdagavond 14 juni


Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 100,- p.p. voor DKK-leden, inclusief cursusboek en examen.  Niet-leden betalen € 250,- p.p.


Aanmelden

Heeft u interesse? Meldt u dan zo snel mogelijk aan, maar uiterlijk woensdag 25 april, vanwege het maximaal aantal deelnemers aan deze cursus.

Klik hier voor het aanmeldformulier.

Na aanmelding ontvangt u de cursusinformatie en een factuur.

Locatie

Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners