Even voorstellen: Vanessa Jacobs

Mijn naam is Vanessa Jacobs. Vanaf half april ben ik werkzaam als consulent (18 uur) voor de Vereniging DKK Gelderland. <--break-><--break->

Ik ken de organisatie goed. Als vrijwillig procesbegeleider heb ik meerdere dorpsontwikkelingsplannen begeleid, meest recent in Haalderen. Verder heb ik als flexibele kracht diverse opdrachten uitgevoerd waaronder Verdiepingsslag Overheidsparticipatie in Doetinchem en de organisatie van het PlattelandsParlement 2017. Nu ga ik met veel plezier aan de slag als consulent. Ik begeleid onze leden in het regioteam Veluwe/Foodvalley, ben aangesteld als coördinator Netwerk Duurzame Dorpen en zal in 2019 het PlattelandsParlement Gelderland organiseren.

Ik ben tien jaar geleden met mijn man verhuisd van Amsterdam naar Nijmegen Lent, op zoek naar mooie vergezichten, rust en ruimte. De Provincie Gelderland bevalt ons goed! Begin 2017 hebben wij een boekhandel overgenomen in Bemmel: de Toren van Bemmel. Ik combineer mijn werk als consulent met mijn liefde voor boeken. De ervaring en kennis die ik opdoe als mede-eigenaar en ondernemer van een dorpsboekhandel kan ik goed inzetten voor mijn werkzaamheden bij de Vereniging DKK.   

Als consulent ben ik een verbindende schakel tussen de diverse partijen. Ik ondersteun initiatieven van vrijwilligers (dorpsbelangenorganisaties en dorpshuizen) door middel van advies, uitwisseling van kennis en toegang tot het DKK-netwerk. Kortom: samen zetten wij bewoners in hun kracht! Voor mij is het recente proces in Haalderen een mooi voorbeeld van deze verbindende kracht. Het dorpsontwikkelingsplan heeft geleid tot nieuwe energie, samenwerking en vertrouwen. Er zijn inmiddels diverse initiatieven van de grond gekomen. Ik vind het mooi om aan dat proces een bijdrage te hebben geleverd. Daar doe ik het voor!

Locatie

Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners