Dorpsplatform Giesbeek wordt opgericht

Echte samenwerking tussen bewoners en gemeente wordt steeds belangrijker. En ook daarbij sta je samen sterker. Bewoners weten elkaar te vinden, een Dorpsplatform legt verbindingen. Op 15 mei is in Giesbeek, onder grote belangstelling, besloten het Dorpsplatform Giesbeek op te richten.

Zeker 50 mensen waren aanwezig bij de eerste officiële activiteit van het Dorpsplatform: inwoners uit Giesbeek, vertegenwoordigers van Verenigingen, andere Dorpsraden in de omgeving, gemeente Zevenaar en lokale bedrijven. 

Wethouder Van Dellen benadrukte in zijn openingswoord wat het belang is van een dorpsplatform: ze zijn de oren en ogen van de gemeenschap, ze zijn de verbindende schakel in het dorp tussen gemeente, bewoners en andere organisaties. De gefuseerde gemeente Zevenaar heeft dan ook drie contactambtenaren en de wethouders en burgemeester hebben een of meer eigen dorpen ‘geadopteerd’.

Netwerk

De aflopen tijd zijn de vijf initiatiefnemers van het Platform druk aan de slag geweest om met verenigingen en instanties contacten te leggen en de bewoners te informeren via flyers en social media.

Na een korte pauze konden de aanwezigen al hun wensen en ideeën rondom voorzieningen, leefbaarheid, omgeving en toekomst delen met gele briefjes of aanschuiven bij de open gesprekstafel.

Aan het eind van de avond concludeerden de leden van het platform dat er veel draagvlak is in hun dorp en wordt het Platform officieel opgericht.

Guido Ariessen, consulent, begeleidt dit proces vanuit DKK. Heeft u als groep ook plannen voor een Dorpsplatform en zoekt u ondersteuning, neem gerust contact op! 

Locatie

Deel: 

 

 

Kracht en initiatief van bewoners